Сало – це дуже смачна закуска, яку можна готувати різноманітними способами. Існує безліч різновидів засолювання сала. Сало можна не тільки солити, його варять, запікають, роблять рулети, які можна фарширувати або запікати без начинки. Сьогодні мені хотілося поділитися з вами рецептом просто карколомною закуски з тонкого свинячого сала з хорошою прошарком м’яса. Фарширувати рулет зі свинини я нічим не стала, вибрала приправи і найголовніше – часничок, без нього я взагалі не уявляю смак сала. Запечена рулет зі свинини в духовці виходить засмаженою і смачним, його можна просто порізати на стіл в якості доповнення до основних страв або використовувати в холодному вигляді для приготування бутербродів. Хороший домашній рулет з сала в духовці як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Рулет зі свинини
І ще відразу хотілося б обмовитися, що всі ті, хто вважають, що від сала товстіють, можуть навіть не читати мій рецепт і не вдихати аромати, які будуть виділятися в процесі приготування. Пам’ятайте, товстіють немає від самого продукту, а від його кількості, так що не раджу вам вживати будь-які продукти у величезних кількостях. Важливо: знайте міру і тоді зайві кілограми вам не загрожують !!!
Тепер приступаємо до приготування м’ясного рулету з салом, розповім, як приготувати його в фользі, запеченим в духовці.
Для того щоб приготувати смачний домашній рулет зі свинини будуть потрібні наступні продукти.
Складові:
- Сало свиняче свіже з м’ясним прошарком і шкіркою (товщиною сала близько 2,5 см,) – 1 кг,
- Часник – 5 великих зубчиків,
- Сіль – 1 ст. ложка,
- Приправа для сала та шпику (від Пріправич) – 1 упаковка (15 грам),
- Червоний гострий перець мелений – ½ ч. Ложки.
Процес приготування:
Для цього рулету можна використовувати сало з будь-якої частини туші, але головне, щоб на ньому була хороша м’ясна прошарок. Як правило, це подчеревок, її ще називають пузаніна, грудинка. У молодих особин якраз співвідношення м’яса і сала однакове на цих ділянках, частіше м’яса навіть більше.
Запропоноване мною сало з м’ясом в фото рецепті було передано мені моєю мамою з села, так що не можу точно сказати з якою воно частині, але смачно це факт. Важливо, щоб сало з м’ясом було свіжим, тільки з свеженіна вийде смачна м’ясна закуска. Також вихідний продукт не повинен бути заморожений, повторюся, тільки свіжим. Ну, що приступимо?
Для початку потрібно промити сало, за допомогою ножа зішкребти зі шкури все залишки гару і сліди крові. Потім обсушити серветками.
Тепер потрібно очистити зубчики часнику і пропустити їх через прес. Бажано змішати спеції з пропущеним через прес часником і сіллю, але можна відразу все висипати на підготовлений шматок свинини з салом.
Ретельно натираємо отриманою дуже ароматною сумішшю. Також потрібно зробити невеликі надрізи в м’ясному шарі, але не пробивайте шкурку !!! В отримані надрізи рулету також потрібно покласти суміш з часнику і спеції.
Тепер вам знадобитися міцна нитка або шпагат, що у вас є. Підготовлений прямокутник свинини туго загортаємо в рулет, потім обв’язуємо ниткою, закріплюємо нитку в кінці декількома вузлами. Тепер відправляємо рулет солитися або маринуватися, кому як подобається. У мене він простояв 1,5 доби в прохолодному місці в закритій ємності.
Потім солоний не до готовності свинячий рулет слід загорнути у фольгу. Обернути як «цукерку» або загорнути добре, щоб сік, який буде виділятися при запіканні, не витікав назовні, а залишався всередині і просочував рулет зі свинини. Також ви можете використовувати для запікання домашнього рулету пакет або рукав для запікання.
Тепер перекладаємо рулет, загорнутий у фольгу, на деко і відправляємо для запікання в духовку, яку потрібно попередньо розігріти до 200 ° градусів. Час запікання свинячого рулету зазначеного ваги склав 1 годину 15 хвилин.
Ви не уявляєте, який приголомшливий аромат стояв на кухні під час запікання!
Готовому рулету даємо трохи охолонути, а потім нарізаємо його довільно і насолоджуємося смаком! Хоча можна їсти і гарячий рулет, ми любимо його з теплим хлібом і солодким чаєм, дуже смачно.
Думаю, що така закуска зі свинини буде доречна на будь-якому столі, святковий – не виняток. Зафаршіруйте такий рулет з сала та м’яса зеленню, товченими волоськими горіхами з часником або чорносливом – чим вам не святкова закуска у вигляді нарізки! Такого вам точно не купити в магазині.
Автор рецепта і фото Славяна.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!