Французька кухня різноманітна і красива. Це не просто смачні страви, а й зачаровують назви. І вже не важливо, що саме тобі подадуть, важливо, як це називається. І французька кухня платить добром своїм шанувальникам. Класичні страви цієї європейської кухні настільки ж прекрасні, як і їх назви. Вони багаті фарбами використовуваних інгредієнтів, а заправки для салатів тонкі і вишукані. Все говорить про легкість і смак. Пропоную вашій увазі дуже смачний салат руколи і з салатного листя декількох сортів (міксу), солодкої консервованої кукурудзи, балику, заправлених чудовою заправкою з меду, масла і спецій. Ну як, переконала я вас? Спеціально для читачів сайту Хороші рецепти будемо сьогодні готувати салат французький з руколою і баликом.
Салат французький з руколою
Блюдо дуже легке в приготуванні, але при цьому ситне і смачне. В інтернеті є багато рецептів салатів з майонезом, що вже не знаєш, щоб такого тобі з’їсти, щоб без майонезу і смачно. Рішення знайдено: наш смачний французький салат з руколою, баликом і кукурудзою. Весна друзі, весна!
Кухня – Французька
Кількість порцій – 2 шт.
Час приготування 20 хвилин
Тип страви: закуска, салат
Господині на замітку
Бальзамічний оцет і бальзамічний крем відрізняються. Бальзамічний крем це уварений з цукром бальзамічний оцет до стану соусу. У продажу так і зустрічається як бальзамічний крем. Якщо у вас немає крему, а є тільки оцет, можна використовувати його, але тоді слід його змішати з медом або проварити з цукром до густоти. Одну або дві ложки ви навряд чи проваріть. Тому варто запастися саме кремом. Його можна використовувати не тільки в салатах, але і десертах.
як приготувати французький салат з баликом
Складові:
- мікс салат – 400 г,
- рукола – 200 г,
- оливкова олія – 3 ст. ложки,
- балик – 400 г,
- мед – 1 ч. ложка,
- бальзамічний крем 2-3 краплі (не плутайте з бальзамічним соусом),
- кукурудза консервована -100 г,
- спеції до салатів – за смаком.
Процес приготування:
Для приготування ситної і соковитою закуски візьміть мікс – салат. Промийте його під проточною водою, щоб переконатися, що в ньому не залишилося піску. Промокніть листя паперовим рушником, щоб видалити залишки води. Викладіть соковиті листочки в салатник.
До салатним листю додайте промиту рукколу. У невеликому соуснике приготуйте заправку для салату. Для цього змішайте оливкова олія 1 віджиму, чайну ложку рідкого меду, 2-3 краплі бальзамічного крему, додайте спецій. Змішайте інгредієнти заправки до однорідності. Отриманою заправкою заправте листя.
Рукколу, мікс-салат і заправку перемішайте. Вибачте за уточнення, але заважати салат столовими приборами не зовсім зручно. Перемішати можна, але майже вся заправка залишиться на дні УБМБФОЙЛБ. Дуже швидко стече. Є кілька секретів, як цього не допустити. Перед тим, як заправляти салат потрібно добре його промокнути, щоб не було води в салатник. Максимально прибрати воду. Використовуйте паперовий рушник. Далі, якщо перемішувати салат виделкою або ложкою, то частина салатного листя так і залишаться без заправки. Краще перемішувати салат безпосередньо руками.
Копчений балик наріжте соломкою. Додайте в салатник.
Консервовану кукурудзу вийміть з банки і без рідини додайте в салатник.
Інгредієнти знову перемішайте. Викладіть на тарілку невеликою гіркою. Салат до столу краще подавати порційно, а не в єдиному салатник. Бальзамічним кремом зробіть кілька штрихів зверху на салаті. Це додасть смак і ефектний вигляд.
Подайте смачний французький салат до столу.
Тепер ви знаєте, як приготувати соковиту і смачну закуску з руколою, баликом і кукурудзою. Заправка тут теж незвичайна і дуже солодка, але з огляду на гіркоту деяких сортів салату, відмінно балансує смак. Блюдо гідно прикрасить стіл, як при повсякденному трапези, так і відмінно підійде для святкового столу. Гості будуть задоволені.
Автор рецепта і фото: Варвара Сергіївна, спеціально для сайту Хороші рецепти