Салат Соняшник можна назвати одним з найвеселіших творінь господинь, які люблять готувати. Як і коли придумали цей салат досі невідомо, але можна сказати одне, квіти на столі це завжди дуже красиво, а ще краще, якщо їх можна з’їсти. До яких можна віднести цей прекрасний салат з куркою і чіпсами.
Точного рецепта цього салату ніхто не знає, його основою може стати відварна курка, крабові палички, печінка тріски і т.д. Але найважливішою деталлю були, є і залишаться в цій закусці чіпси, ось до їх вибору потрібно підійти з особливою ретельністю. Не пошкодуйте грошей і купіть хороші чіпси в банку, вони повинні бути щільними, красивими і важливо, однакового розміру.
Але якщо ви категоричні в їжі і не вітаєте на своєму столі чіпси, рекомендуємо вам зробити пелюстки на вашому Соняшнику з сиру (порізавши його трикутниками або кружечками) або жовтого болгарського перцю. А може, ви і зовсім готуєте чіпси в домашніх умовах в мікрохвильовці!
Крім чіпсів салат прикрашається чорними маслинами, імітацією насіння соняшнику. Для гурманів можемо запропонувати варіант оформлення чорною ікрою.
салат Соняшник
Для приготування оригінальної закуски знадобляться
Складові:
- Відварна курка – м’якоть з 3 курячих стегон або 1 грудки,
- Мариновані печериці – 1 банку або свіжі гриби – 0,5 кг,
- Сир (тверді сорти) – 150 грам,
- Яйця курячі (відварні) – 4 штуки,
- Цибуля ріпчаста – 1 середня головка (компонент на ваш розсуд),
- Картопля (відвареної) – 4 штуки (середні),
- Майонез для прошарку салату,
- Чорні маслини (без кісточок) – 1 банка,
- Чіпси картопляні для прикраси.
Процес приготування:
Куряче м’ясо для цього салату можна не тільки відварити, його також можна запекти в духовці або мультиварці, що зробить м’ясо більш ароматним, а салат ніжним. Ми будемо використовувати відварене куряче м’ясо. Відварити частини курки потрібно в підсоленій воді до готовності.
Готове м’ясо остудіть і наріжте невеликим кубиком.
Якщо ви використовуєте свіжі шампіньйони, то спочатку промийте гриби і поріжте їх дрібно. У сковорідку налийте трохи олії і обсмажте гриби до повної готовності. Консервовані гриби потрібно також порізати і обсмажити в маслі.
Відварені яйця і картопля, які потрібно заздалегідь відварити і остудити, очистіть. Варені яйця розділіть на жовток і білок, натріть їх в різні чашки. Жовток на середній тертці, білок – на крупній. Відварну картоплю натріть крупно.
Ріпчасту цибулю очистіть, і промийте, після порубати дуже дрібно. Якщо ви не любите гостроту цибулі, але при цьому хочете додати свіжу цибулю в салат, то залийте його окропом на 1 – 2 хвилини, потім злийте воду і відправте цибулю в салат. А ми рекомендуємо обсмажити порізану цибулю в невеликій кількості рослинного масла до красивого золотистого кольору.
Сир натріть на крупній тертці або середньої.
Для салату бажано вибрати неглибоку тарілку з широкими краями, щоб ви з легкістю змогли розподілити на ній картопляні чіпси – «пелюстки». Першим шаром на дно тарілки викладіть відварне або запечене куряче м’ясо, на нього половину всього обсмаженої цибулі, поверх курки зробіть легку сіточку з майонезу. Наступним шаром викладаємо натертий на крупній тертці картопля, майонезна сіточка – за бажанням.
Потім викладіть обсмажені гриби і поверх покладіть залишився смажену цибулю.
Наступним шаром укладіть натертий на тертці сир. Якщо ви не любите надто калорійні салати, то радимо вам промащувати всі шари через один.
Після сиру йде шар яєчного білка, натертого на тертці. Промажьте його невеликою кількістю майонезу.
Маслини дістаньте з розсолу і кожну ягідку розріжте на дві частини вздовж. Якщо маслинки в баночці виявилися занадто великими, то можна розрізати їх на 4 частини.
Рясно посипаємо всю нашу «конструкцію» натертим на дрібній тертці або середньої яєчним жовтком. Акуратно викладаємо імітацію насіння поверх шару з жовтка, прітаплівая маслинки.
По краю тарілки викладаємо картопляні чіпси, акуратно вставляючи їх в салат по самому краю. З пелюстками з чіпсів салат з куркою вже перетворився в великий яскравий соняшник. Залиште закусочноестраву на пару годинок в холодильнику, щоб всі верстви просочилися і салат став ще смачніше.
Не бійтеся експериментувати на своїй кухні, додавайте нові інгредієнти в салати та інші страви і придумуйте нові рецепти, удачі вам! Нехай на вашому святковому або буденному столі «розквітнуть квіти», від яких і душі і шлунку буде приємно!
Приємного вам апетиту і хороших рецептів.
Рецепт салату з курки з сиром – >>