Салат з печених баклажанів з перцем і часником



Рецепт від Анжеліки.

Смачний салат з печених баклажанів з перцем, часником і цибулею, заправляється оливковою олією. Малокалорійний, простий і смачний салатик, готується за 10 хвилин (при простому умови, що баклажан ви підготували заздалегідь). Запекти баклажани можна в духовці, заздалегідь проткнув виделкою дірочки на шкірці, а ще можна зробити овоч на грилі, на мангалі або на багатті.

вегетаріанський салат

Я заправила салат свіжим оливковою олією, трохи посолила морської крупною сіллю і додала ароматний чорний перчик. Ще один варіант заправки – горіховий соус, як ви знаєте, він ідеальний для страв з баклажанів і печених овочів.

Влітку можна нарізати в салат помідори. Але зараз вони позбавлені смаку, а до нового року будуть зовсім «ватяні», так що обійдуся без них. І хто не «боїться» смаку кримської цибулі або ріпчастої, то можна ще колечка нарізати і красиво викласти поверх овочів.

Що потрібно на 2 порції:

  • 1 великий баклажан;
  • 1 солодкий перець (червоний або жовтий);
  • свіжий зелений лук (або червоний кримський);
  • 1 зубчик часнику;
  • оливкова олія;
  • сіль, чорний мелений перець.

Салат з печених овочів: баклажани з перцем

Баклажан запікаємо будь-яким зручним способом. Можна проткнути дірочки на шкірці і запекти в духовці. Можна на відкритому повітрі на мангалі або грилі – це ще смачніше. Самий класний варіант – на багатті, тоді овоч ще просочується ароматом дров, смак виходить підкопчений.

Охолоджуємо в холодній воді, щоб шкірка легко очищалася.

Нарізаємо кубиком середнього розміру.

підготовлені овочі

Солимо, перчимо, змішуємо з нарізаною часничком. Часник можна і через прес пропустити або дуже дрібно нарізати гострим ножем. Відразу приправляем оливковою олією, щоб баклажан наситився.

Як бачите, у мене все досить-таки крупно порізане, щоб відчувався смак.

Кубиком середнього розміру нарізаємо перчик солодкий. Перчик я не запікала, тому що в цьому салаті важливий баланс сирого і соковитого – з печеним.

Червоний перець

Додаю зелена цибуля і перемішую все разом, пробую на смак.

Можна подавати на стіл красиво прикрасивши свіжою зеленню.

Салат з баклажанів з перцем і часником один з моїх улюблених. Я готова є його кожен день, незалежно від сезону. Спробуйте і ви! З повагою, Анжеліка!

Смачного!