Рецепт від Анжеліки.
Смачний салат з печених баклажанів з перцем, часником і цибулею, заправляється оливковою олією. Малокалорійний, простий і смачний салатик, готується за 10 хвилин (при простому умови, що баклажан ви підготували заздалегідь). Запекти баклажани можна в духовці, заздалегідь проткнув виделкою дірочки на шкірці, а ще можна зробити овоч на грилі, на мангалі або на багатті.
Я заправила салат свіжим оливковою олією, трохи посолила морської крупною сіллю і додала ароматний чорний перчик. Ще один варіант заправки – горіховий соус, як ви знаєте, він ідеальний для страв з баклажанів і печених овочів.
Влітку можна нарізати в салат помідори. Але зараз вони позбавлені смаку, а до нового року будуть зовсім «ватяні», так що обійдуся без них. І хто не «боїться» смаку кримської цибулі або ріпчастої, то можна ще колечка нарізати і красиво викласти поверх овочів.
Що потрібно на 2 порції:
- 1 великий баклажан;
- 1 солодкий перець (червоний або жовтий);
- свіжий зелений лук (або червоний кримський);
- 1 зубчик часнику;
- оливкова олія;
- сіль, чорний мелений перець.
Салат з печених овочів: баклажани з перцем
Баклажан запікаємо будь-яким зручним способом. Можна проткнути дірочки на шкірці і запекти в духовці. Можна на відкритому повітрі на мангалі або грилі – це ще смачніше. Самий класний варіант – на багатті, тоді овоч ще просочується ароматом дров, смак виходить підкопчений.
Охолоджуємо в холодній воді, щоб шкірка легко очищалася.
Нарізаємо кубиком середнього розміру.
Солимо, перчимо, змішуємо з нарізаною часничком. Часник можна і через прес пропустити або дуже дрібно нарізати гострим ножем. Відразу приправляем оливковою олією, щоб баклажан наситився.
Як бачите, у мене все досить-таки крупно порізане, щоб відчувався смак.
Кубиком середнього розміру нарізаємо перчик солодкий. Перчик я не запікала, тому що в цьому салаті важливий баланс сирого і соковитого – з печеним.
Додаю зелена цибуля і перемішую все разом, пробую на смак.
Можна подавати на стіл красиво прикрасивши свіжою зеленню.
Салат з баклажанів з перцем і часником один з моїх улюблених. Я готова є його кожен день, незалежно від сезону. Спробуйте і ви! З повагою, Анжеліка!
Смачного!