Що таке салат? Салат це суміш овочів або фруктів, политих соусом або маслом. У таких салатах іноді можуть поєднуватися не поєднувані інгредієнти. Але смачний салат з буряка «Три смаку» справить на всіх незабутнє враження. Солодкий, солоний, гострий – ці три смаку прекрасно поєднуються і доповнюють один одного. Рекомендуємо обов’язково спробувати!
три смаку
Пікантний салат з морквою, сиром, часником і буряком
Начебто і інгредієнти всі прості і дуже доступні, але при їх поєднанні виходить незвичайна композиція з чудовим смаком. Інтригуюча назва пікантного салату, рецепт якого наведемо нижче, зможе прикрасити ваш стіл, і навіть стати «цвяхом» вашого меню, цей салат з ситності не поступається іншим салатів.
Салат «Три смаку» викладається шарами, в різні шари додаються горіхи, часник, родзинки, що і додає особливу пікантність цієї закуски.
Для приготування салату «Три смаку» вам знадобляться прості і доступні інгредієнти
Складові:
- Свіжа морква (велика) – 3 штуки,
- Буряк (відварна велика) – 3 штуки,
- Чорний або білий родзинки (без кісточок) – 150 грам,
- Волоські горіхи (чищення) – 200 грам,
- Сир (твердих сортів) – 300 грам,
- Часник – 2 зубчики (великих),
- Майонез (оливковий) – за смаком.
Процес приготування:
Для початку потрібно відварити буряк до готовності, потім залити її холодною водою, для швидкого охолодження і злити воду. Буряк для листкового салату чистимо і натираємо на крупній тертці.Для першого шару салату вам буде потрібно: морква, родзинки, (який слід попередньо запарити гарячою водою), майонез. Морква слід натерти на середній або дрібній тертці. Перебраний родзинки замочуємо і залишаємо на 15 хвилин, після зливаємо воду і обсушуємо ягідки. Тепер в глибокій чашці змішуємо натерту моркву і родзинки, заправляємо все майонезом і перемішуємо.
Для наступного шару вам потрібно буде змішати натертий на середній тертці сир з пропущеними через чеснокодавку очищеними зубчиками часнику. Все заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо.
Третій шари формується з відвареного буряка, яку ми натираємо на крупній тертці і змішуємо з подрібненими волоськими горіхами. Прекрасне поєднання в салаті моркви і сиру робить салат надзвичайно ніжним. Сир бажано використовувати не плавлений, а твердий.
Тепер беремо гарний глибокий салатник і починаємо викладати салат. Першим шаром викладаємо морква з родзинками,
далі піде шар з тертого сиру і часнику, ну, а завершуватиме
буряковий шар з волоськими горіхами.
Буряк укладається на салат верхнім шаром і зверху змащується майонезом.
В якості прикраси можна використовувати ядра волоського горіха або зелень.
Чудовий салат для святкового столу!
Приємного вам апетиту бажає сайт хороших рецептів!