Салат Три смаку

Що таке салат? Салат це суміш овочів або фруктів, политих соусом або маслом. У таких салатах іноді можуть поєднуватися не поєднувані інгредієнти. Але смачний салат з буряка «Три смаку» справить на всіх незабутнє враження. Солодкий, солоний, гострий – ці три смаку прекрасно поєднуються і доповнюють один одного. Рекомендуємо обов’язково спробувати!

три смаку

Салат з морквою буряком сиром часником

Пікантний салат з морквою, сиром, часником і буряком

Начебто і інгредієнти всі прості і дуже доступні, але при їх поєднанні виходить незвичайна композиція з чудовим смаком. Інтригуюча назва пікантного салату, рецепт якого наведемо нижче, зможе прикрасити ваш стіл, і навіть стати «цвяхом» вашого меню, цей салат з ситності не поступається іншим салатів.

Салат «Три смаку» викладається шарами, в різні шари додаються горіхи, часник, родзинки, що і додає особливу пікантність цієї закуски.

Для приготування салату «Три смаку» вам знадобляться прості і доступні інгредієнти

Складові:

  • Свіжа морква (велика) – 3 штуки,
  • Буряк (відварна велика) – 3 штуки,
  • Чорний або білий родзинки (без кісточок) – 150 грам,
  • Волоські горіхи (чищення) – 200 грам,
  • Сир (твердих сортів) – 300 грам,
  • Часник – 2 зубчики (великих),
  • Майонез (оливковий) – за смаком.

Процес приготування:

Для початку потрібно відварити буряк до готовності, потім залити її холодною водою, для швидкого охолодження і злити воду. Буряк для листкового салату чистимо і натираємо на крупній тертці.салат з морквою і сиромДля першого шару салату вам буде потрібно: морква, родзинки, (який слід попередньо запарити гарячою водою), майонез. Морква слід натерти на середній або дрібній тертці. Перебраний родзинки замочуємо і залишаємо на 15 хвилин, після зливаємо воду і обсушуємо ягідки. Тепер в глибокій чашці змішуємо натерту моркву і родзинки, заправляємо все майонезом і перемішуємо.

Для наступного шару вам потрібно буде змішати натертий на середній тертці сир з пропущеними через чеснокодавку очищеними зубчиками часнику. Все заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо.

Третій шари формується з відвареного буряка, яку ми натираємо на крупній тертці і змішуємо з подрібненими волоськими горіхами. Прекрасне поєднання в салаті моркви і сиру робить салат надзвичайно ніжним. Сир бажано використовувати не плавлений, а твердий.

Тепер беремо гарний глибокий салатник і починаємо викладати салат. Першим шаром викладаємо морква з родзинками,

салат морква сир часникдалі піде шар з тертого сиру і часнику, ну, а завершуватиме

смачний салат з бурякабуряковий шар з волоськими горіхами.

Салат з морквою буряком сиром часникомБуряк укладається на салат верхнім шаром і зверху змащується майонезом.

В якості прикраси можна використовувати ядра волоського горіха або зелень.

Чудовий салат для святкового столу!

Приємного вам апетиту бажає сайт хороших рецептів!