Жодне святкове застілля не обходиться без салату. Але знайти таке блюдо, яким можна здивувати гостей, тепер складно. Чого тільки не придумують господині, щоб догодити. Часом купують дорогі і дивовижні інгредієнти. Але все значно простіше. Кілька цілком доступних продуктів складуть чудове тріо в салаті, і блюдо заграє новими фарбами смаку. Салат з помідорами і сиром – дивно проста в приготуванні і в той же час смачна закуска, в складі якої всього три основних інгредієнта.
Салат з помідорами і сиром
Для приготування цієї салату краще використовувати томати з тонкою шкіркою, так блюдо буде ніжніше і приємніше.
Сир обов’язково використовуємо твердого сорту.
Для більш ніжного смаку замість майонезу можна приготувати соус з майонезу і сметани в рівних пропорціях.
Салат з помідорами, сиром і яйцем займе гідне місце на святковому столі. А в звичайний день прикрасить обід або вечерю. Він підкорить доступністю продуктів і своєю простотою.
як приготувати салат зі свіжих помідорів, сиру і яєць
Складові:
- 2 свіжих томата;
- 2 яйця;
- 50 г сиру твердого;
- 2 зубки часнику;
- 100 г майонезу або сметани;
- сіль, перець чорний за смаком;
- зелень.
Процес приготування:
На дрібній тертці натираємо часник і додаємо його в тарілку з майонезом (або ж за бажанням зі сметаною). Відставляємо буквально на десять хвилин в сторонку, щоб майонез наситився часниковим смаком і запахом.
Підготуємо спочатку всі інгредієнти для салату. Помідори нарізаємо кубиками середнього розміру. Попередньо зварені курячі яйця також подрібнюємо кубиком. Твердий сир натираємо на тертці з дрібними отворами.
Всі інгредієнти підготовлені, приступаємо до формування салату. На дно салатник викладаємо кубики помідора. Зверху помідори злегка присаливаем і додаємо чорного меленого перцю. Верх змащуємо прозорим шаром майонезу (сметани).
Другим шаром відправляємо в салатник нарізані яйця. І також злегка змащуємо їх майонезом або сметаною.
Подрібнений сир – це третій шар. Рівномірно розподіляємо його. І знову майонез (сметана). Але вже більш щедро поливаємо салат.
Дрібно шаткуємо всю зелень (кріп, петрушка і зелений лук). Нарізаною зеленню прикрашаємо зверху салат.
Салат з помідорами, сиром і яйцем готовий! Даємо йому трошки просочитися в прохолодному місці. Тепер можна блюдо подавати до вечері. У разі якщо необхідно приготувати порцію на дуже велику кількість гостей, то шари можна повторювати. Смачного!
Автор рецепта і фото: Софія Березина