Салат з пророщеним махаємо – це дуже смачний, соковитий і вітамінний салатик. Якраз те, чого нам так не вистачає взимку.
Проростити маш вельми просто, він взагалі в цьому плані не примхливий, проростає дуже швидко і легко (швидше, ніж сочевиця: салат з пекінкі з пророщеної сочевиці). І у маша чудовий смак, чимось нагадує молоденький зелений горошок – такий же солодкуватий і соковитий.
До того ж, будь-які паростки – це відмінне джерело вітамінів. Так що давайте частіше готувати такі салатики, і тоді, навіть в зимово-весняний період, коли багато людей страждають через брак вітамінів, нам авітаміноз не загрожує.
До слова, якщо ви любите салати з китайської капусти, тоді ось вам ще один зимовий варіант: з кукурудзою і домашніми сухариками.
Складові:
- маш – ½ склянки
- зелена цибуля – пучок
- пекінська капуста – 10 аркушів
- солоний огірок – 1 шт.
- яблуко – 1 шт.
- кріп і петрушка – пару гілочок
- сирі насіння соняшнику – 1-2 ст. л.
- сіль за смаком
- суміш перців – за смаком
- масло рослинне – 4 ст. л.
Як приготувати салат з пророщеним махаємо:
Для початку потрібно проростити маш. Робимо це приблизно за 2 дні до приготування салату.
Маш промиваємо, потім заливаємо холодною водою і залишаємо на 6-8 годин.
Потім воду зливаємо, промиваємо ще раз, накриваємо миску, але так, щоб був доступ повітря (в іншому випадку маш задихнеться). І в такому положенні залишаємо маш ще на добу при кімнатній температурі. За добу зросли такі проростки.
На цьому етапі його потрібно перебрати і викинути ті боби, які не проросли, в іншому випадку є ризик зламати зуб – НЕ пророслу маш вельми твердий.
Отже, маш прорости, можна зайнятися салатом.
Нарізаємо пір’я зеленої цибулі.
Листи пекінкі промиваємо, промокаємо паперовим рушником.
Потім нарізаємо.
Солоний огірочок рубаємо кубиками.
Яблуко очищаємо і пускаємо на тертку.
Нарізаємо зеленушку.
Кидаємо насіння соняшнику і маш, солимо і перчимо.
Заправляємо рослинною олією (відмінно підходить гарбузове) і перемішуємо.
Ось і готовий чудовий вітамінний салат з пророщеним махаємо!
Блюдо довго не простоїть в холодильнику, так як яблуко з часом потемніє. А солоний огірочок може пустити сік, як і інші овочі. Так що краще поспішіть подати вегетаріанський салат на стіл.
Смачного!