Салат з пророщеним махаємо і овочами



Салат з пророщеним махаємо – це дуже смачний, соковитий і вітамінний салатик. Якраз те, чого нам так не вистачає взимку.

Салат з пророщеним махаємо

Проростити маш вельми просто, він взагалі в цьому плані не примхливий, проростає дуже швидко і легко (швидше, ніж сочевиця: салат з пекінкі з пророщеної сочевиці). І у маша чудовий смак, чимось нагадує молоденький зелений горошок – такий же солодкуватий і соковитий.

До того ж, будь-які паростки – це відмінне джерело вітамінів. Так що давайте частіше готувати такі салатики, і тоді, навіть в зимово-весняний період, коли багато людей страждають через брак вітамінів, нам авітаміноз не загрожує.

До слова, якщо ви любите салати з китайської капусти, тоді ось вам ще один зимовий варіант: з кукурудзою і домашніми сухариками.

Складові:

  • маш – ½ склянки
  • зелена цибуля – пучок
  • пекінська капуста – 10 аркушів
  • солоний огірок – 1 шт.
  • яблуко – 1 шт.
  • кріп і петрушка – пару гілочок
  • сирі насіння соняшнику – 1-2 ст. л.
  • сіль за смаком
  • суміш перців – за смаком
  • масло рослинне – 4 ст. л.

Як приготувати салат з пророщеним махаємо:

Для початку потрібно проростити маш. Робимо це приблизно за 2 дні до приготування салату.

Зелений горошок маш

Маш промиваємо, потім заливаємо холодною водою і залишаємо на 6-8 годин.

Залитий водою горох

Потім воду зливаємо, промиваємо ще раз, накриваємо миску, але так, щоб був доступ повітря (в іншому випадку маш задихнеться). І в такому положенні залишаємо маш ще на добу при кімнатній температурі. За добу зросли такі проростки.

проростки

На цьому етапі його потрібно перебрати і викинути ті боби, які не проросли, в іншому випадку є ризик зламати зуб – НЕ пророслу маш вельми твердий.

Отже, маш прорости, можна зайнятися салатом.

Нарізаємо пір’я зеленої цибулі.

Зелена цибуля

Листи пекінкі промиваємо, промокаємо паперовим рушником.

просушена капуста

Потім нарізаємо.

нарізана капуста

Солоний огірочок рубаємо кубиками.

огірок

Яблуко очищаємо і пускаємо на тертку.

Яблуко на терці

Нарізаємо зеленушку.

Зелень з яблуком і огірком в одному посуді

Кидаємо насіння соняшнику і маш, солимо і перчимо.

насіння соняшнику

Заправляємо рослинною олією (відмінно підходить гарбузове) і перемішуємо.

Ось і готовий чудовий вітамінний салат з пророщеним махаємо!

салат

Блюдо довго не простоїть в холодильнику, так як яблуко з часом потемніє. А солоний огірочок може пустити сік, як і інші овочі. Так що краще поспішіть подати вегетаріанський салат на стіл.

Смачного!