Літній ягідний смузі з полуницею, журавлиною і бананами від Карини К.
Обережно! Рецепт містить велику кількість вітаміну С, так що людям схильним до алергії краще замінювати або зовсім виключати деякі інгредієнти.
Влітку, в сезон солодких, стиглих фруктів, можна готувати різноманітні вітамінні смузі кожен день. Наприклад, фруктовий смузі з вівсяними пластівцями, смузі зі шпинатом і бананом або інші напої з ваших улюблених фруктів, ягід і зелені.
Складові:
- банан – 1 шт.,
- полуниця – 5 шт.,
- журавлина – 3 ст. л. Для алергіків: журавлину можна замінити солодким фруктом, наприклад хурмою або червоним яблуком,
- вишня без кісточок – 3 ст. л,
- джем або варення – 1 ст. л. Смак вибирайте за своїми уподобаннями.
Літній смузі з журавлиною, полуницею і бананами
Почніть з того, що приберіть в холодильник на 15 хвилин банан, а журавлину поставте на парову баню. Банан набуде більш виражений смак, а журавлина дасть сік і виділить вітамін С. Це, по-перше, корисніше, і по-друге, смак буде солодшим і насиченим.
Нарізаємо банан часточками, полуницю ретельно промиваємо і розрізаємо на половинки. Додаємо журавлину і вишню, і все разом збиваємо в блендері.
Якщо Вам подобається більше рідкий смузі, то перед додаванням розм’якшіть журавлину і вишню ложкою так, щоб повністю виділився сік. До отриманої маси додаємо ложку джему або будь-якого варення, але не використовуйте мед, концентрація вітаміну С і так дуже велика!
Все разом ще раз збиваємо і наш смузі готовий! Переливаємо в гарний посуд, прикрашаємо якимись ягідками і насолоджуємося.
Що робити, якщо Ви алергік або сидите на дуже строгій дієті, але шалено любите деякі продукти і просто не можете від них відмовитися? В такому випадку замініть банан на червоне яблуко, а журавлину на хурму або персик.
Також, до смузі можна додавати чайну ложку кориці. Вона добре перебиває вітамін С і сприяє більш швидкому засвоєнню продуктів в організмі!