Вегетаріанський суп з махаємо: машхурда узбецькою

Попався мені якось на очі дуже цікавий узбецький суп з махаємо під назвою машхурда. Мені подобається пробувати рецепти з різних кухонь світу, тому я просто не змогла пройти повз такого супчика.

Суп з махаємо і рисом

З тих пір машхурда я готувала вже раз 20, не менше. І кожен раз, насолоджуючись першим блюдом, думаю про те, як добре, що я все-таки не пройшла повз цього чудового узбецького супу.

Традиційно машхурда готується з м’ясом, але, навіть виключивши цей інгредієнт, можна отримати досить смачна страва. Виходить суп ситним і наваристим – ще б пак, адже в ньому присутня маш і рис. Ще я вирішила додати трохи заморожених овочів – буквально 50 г зерен кукурудзи і стільки ж заморожених патисонів.

Складові:

  • Бульйон (або ж просто окріп) – 2 л;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Морквина – 1 шт .;
  • Картопля – 3 шт .;
  • Рис – ½ склянки;
  • Маш – ½ склянки;
  • Болгарський перець – 30 г;
  • Патисони або кабачки – 50 р .;
  • Томатна паста – 1 ч.л .;
  • Зелень – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Мелені спеції: суміш перців, паприка і коріандр – по щіпці;
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л .;
  • Часник – 1 зубок

Можна використовувати готову заморожену суміш, куплену в магазині. Наприклад – «мексиканську», до складу якої якраз точно входить кукурудза і болгарський перець.

До слова, якщо ви любите мунг дав, тоді радимо приготувати пряний маш з овочами і спеціями за рецептом нашої передплатниці Карини К.

Як приготувати суп з махаємо:

Лук і моркву очистити і нарізала.

При бажанні моркву можна пустити на тертку.

морква кубиком

У казан (люблю я готувати в казанку) налила рослинне масло. Виклала лук.

Кинула нарізаний болгарський перець (у мене він був заморожений) і моркву.

Обсмажила хвилин 6-7 на вогні, трохи менше середнього.

Потім виклала очищену і нарізану кубиками картоплю.

Ще через 5 хвилин кинула кукурудзу і нарізані патисони (теж запаси літа з морозильної камери).

Кинула все спеції і томатну пасту.

Потримала на вогні ще 5 хвилин, і влила овочевий бульйон.

Потім вкинули промитий нешліфований рис і маш.

До речі, маш я залила холодною водою перед початком приготування супу, тобто стояв він замоченим всього лише години підлогу.

Залишила варитися до м’якості рису (а це не менше 20 хвилин, так як рис я використовувала нешліфований).

За 3 хвилини до вимкнення посолила супчик, кинула нарізану зелень і натертий на дрібній тертці часник.

Ось і все, смачний, ситний узбецький суп з махаємо готовий!

Навариста і ароматна машхурда дотримуються вегетаріанського харчування.

Смачного!