Рецепт від Карини К.
Пропоную Вам незвичайний, але дуже смачний салат з руколою, моцарелою і персиками! Ви можете купити в магазині вегетаріанську моцарелу, або самостійно приготувати її вдома, як і домашній вершковий сир. При бажанні її можна і зовсім виключити, замінивши нежирним зернистим сиром.
Рукола має пряний, гірчичний смак (зелень суха, що не соковита), який добре балансують солодкі, соковиті фрукти: диня, груша, манго, виноград і т. Д. Наприклад, як в салаті з руколи з грушею і бринзою або в нашому варіанті: рукола з моцарелою і свіжим персиком.
Складові:
- рукола – 50-70 гр.
- листя будь-якого салату – на смак
- персик – 2 шт. (Обов’язково стиглий!)
- моцарелла (краще взяти маленькими кульками) – 100-125 гр. Є вегетаріанська моцарелла
- гарбузове насіння – жменя
- помідори черрі – 4-5 шт.
Для заправки:
- бальзамічний оцет – 1 ст. л.
- оливкова олія – 3ст. л.
- сіль, перець – щіпка
- чорний кунжут – 1 ч. л
приготування:
1. Рукколу і листя салату добре промити холодною водою, дати воді стекти. У глибоку тарілку «розриваємо» салат на дрібні шматочки. Солимо і перчимо.
2. Нарізаємо помідори черрі половинками, або на 3 частини. Додаємо до салату.
3. Додаємо бальзамічний оцет і масло, все перемішуємо так, щоб помідори залишилися знизу.
4. Насіння трохи обсмажуємо на сухій сковорідці, якщо у Вас куплені вже смажені – то не потрібно.
5. Персик моєму холодною водою й нарізаємо шматочками навколо кісточки.
6. Додаємо персик в салатницю, посипаємо кунжутом і насінням, додаємо моцарелу.
Салат з руколою, сиром моцарелла, солодкими помідори черрі і стиглим персиком готовий! Приємного апетиту і смачних рецептів!