Рецепт від Юлії С.
Піца – традиційно італійська страва, яке на сьогоднішній день завоювало визнання в усьому світі: в популярних тратториях і в багатьох кафе або ресторанах з європейською кухнею, можна завжди знайти піцу на свій смак. І на наше щастя, багато вегетаріанських варіантів: від найпростішої Маргарити (помідори + сир), до зовсім незвичайних варіантів, наприклад, зустрічаються такі поєднання, як груша + рукола + дор блю або полуниця + сир з блакитною пліснявою, банани + шоколад і інші оригінальні варіанти.
Але що може зрівнятися з домашньою кухнею? Впевнена, що ви ніде не знайдете піцу з картоплею і овочами на житньому коржики, яку вміють готувати тільки справжні цінителі вегетаріанської кухні!
Готуйте вдома! Тим більше, що піца – це універсальний спосіб побалувати свою сім’ю і порадувати гостей. До того ж варіант піци – з помідорами і сиром готується дуже просто і швидко.
Нам знадобиться:
- 1 стакан пшеничної муки
- вода
- 1 ст.л. рослинного масла
- 3 помідори
- невеликий пучок зелені
- 200 грам сиру без сичужного ферменту
- сіль
- чорний перець
- коріандр
Піца з помідорами і сиром
- У миску всипаємо борошно, додаємо дрібку солі. Перемішуємо. Додаємо рослинне масло.
- Перетираємо борошно з рослинним маслом. Помалу вливаємо воду. Замішуємо тісто.
- Тісто має вийти пружним і еластичним, що не липнути до рук. При необхідності додаємо ще борошно.
- Включаємо духовку, нехай прогрівається.
- Сир натираємо на тертці. Помідори ріжемо кружальцями поперек. Зелень – у мене це петрушка – нарізаємо дрібно.
- Розкачуємо круглий млинець з тіста, викладаємо на нього помідори, посипаємо сиром і зеленню, зверху спеціями.
- Загортаємо красиво краю нашої майбутньої піци і відправляємо в духовку.
- Піца буде готова через 10-15 хвилин, в залежності від температури в духовці і товщини розкатаного коржика.
А поки піца готується, можна приготувати таку, або поставити чайник.
І подавати теплу ароматну піцу з чаєм з лимоном. Ммм … Приємного апетиту