Соєве м’ясо не втрачає своєї популярності вже дуже багато років. Насичений білком і корисними речовинами продукт коштує буквально копійки. Якщо навчитися правильно його готувати, можна кожен день балувати себе смачним обідом.
Я люблю брати гуляш з собою на роботу, по-перше, рецепт приготування простий, по-друге, блюдо ситне і в обід я можу повноцінно поїсти. Ще один плюс в тому, що соєве м’ясо смачне і в холодному вигляді, а також не має сильного запаху, як це буває з м’ясними котлетами або рибою. Загалом, взяти ланч бокс з такою їжею з собою на роботу або навчання – сама моя хороша ідея.
Найсмачніший рецепт – це соєвий гуляш з грибами. Цей безпрограшний варіант неймовірно простий. Обов’язково спробуйте. Також можна зробити літній салат з соєвим м’ясом і свіжими огірочками або бефстроганов з морквою і зеленню.
Щоб приготувати соєвий гуляш з печерицями знадобляться такі інгредієнти:
- соєвий гуляш – 300 г;
- печериці – 250-300 г;
- томатна паста – 2-3 ст.л;
- велика цибулина;
- сіль і спеції за смаком.
Як приготувати смачний соєвий гуляш з грибами
Цибулю подрібнити чверть кільцями і викласти на розігріту сковороду.
Печериці порізати однаковими шматочками і відправити до цибулі.
Пару хвилин смажити, помішуючи пару хвилин на сильному вогні, потім його зменшити, накрити кришкою і тушкувати в нинішньому соку до готовності.
Соєвий гуляш викласти в каструльку, залити окропом, накрити кришкою і залишити на 10 хвилин.
По закінченню зазначеного часу сою відкинути на друшляк і дати стекти зайвої рідини. Можна злегка придавлює шматочки руками або ложкою, але заважати не варто, щоб вони не втратили свою форму.
Коли печериці з цибулею будуть майже готові, необхідно додати сіль і спеції за смаком і перекласти їх в тарілку.
Додати вогонь і злегка обсмажити кожен шматочок соєвого гуляшу. Потім перекласти все в каструлю, додати томатну пасту і тушкувати на повільному вогні 10-15 хвилин. При необхідності додати ще приправи.
Соєвий гуляш з печерицями готовий. Смачного!
Подавати його можна з будь-яким гарніром.