Дуже багато на світі рецептів шарлотки. Чимось вони схожі, чимось відрізняються, але шарлотка з яблуками з цього коронному рецептом затьмарить їх все! У цьому рецепті настільки чудово підібраний склад інгредієнтів, що пиріг виходить злегка вологим і дуже смачний!
Спекти такий пиріг зможе навіть школярка, настільки просто він робиться. Смак шарлотки можна варіювати, підбираючи яблука на свій смак. Але дуже солодкі тут будуть не особливо «грати», спробуйте в перший раз спекти з кислуватими яблуками: антонівкою або Гренні Сміт.
Шарлотка з яблуками
покроковий фото рецепт в духовці
Трохи про форму для випічки: піч можна абсолютно в будь-який, але в формі з діркою пропікається все ж швидше.
Шарлотка в мультиварці готується практично так само, випікається такий яблучний пиріг на програмі «випічка» від 50 до 65 хвилин, в залежності від потужності моделі.
Для пирога будуть потрібні наступні продукти:
Складові:
- 5 середніх яблук;
- 200 грамів цукрового піску;
- 4 яйця I категорії;
- 200-210 грамів пшеничного борошна;
- 100 грамів масла (чим більше жирність, тим краще);
- 1 кавова (або трохи менше чайної) ложка розпушувача (можна використовувати соду, тоді загасіть її лимоном).
Процес приготування:
Яблука слід очистити від шкірки
і довільно нарізати.
Розтопіть в мікрохвильовій печі вершкове масло (для цього рецепта краще взяти саме масло, а не вершковий маргарин).
Міксером збийте яйця
і поступово додайте цукор-пісок (краще навіть, якщо буде цукрова пудра, тоді розчиниться швидше).
Маленькими порціями додавайте борошно з содою, не припиняючи збивання.
Додайте розтоплене вершкове масло і ще раз добре збийте міксером.
Все, тісто для яблучної шарлотки готово!
Тепер змастіть маслом форму, в якій пиріг буде випікатися, і трохи присипте її борошном. Викладіть одну третину тесту, зверху розкладіть третину яблук.
Так, чергуючи, викладіть решту тіста
і яблука.
Розрівняйте поверхню і відправте в духовку, яку попередньо розігріли до 200 градусів, на 35-40 хвилин. Потрібно орієнтуватися по конкретної духовці, тому час вказано приблизне. Коли відчуєте аромат випічки, через кілька хвилин перевірте пиріг на готовність.
Проткніть його дерев’яною паличкою, якщо тесту на ній не залишилося, вимикайте духовку і виймайте шарлотку.
Верх пирога можна посипати пудрою, а можна залишити і без посипання.
Ось так, з самих звичайних продуктів, ми приготували шарлотку, яка неодмінно вам сподобається.
Цей рецепт можна підлаштувати під свій смак, експериментуючи з яблуками (а, може, і не тільки з яблуками!). Крім них шарлотку можна приготувати з грушами, малиною, вишнею, полуницею, і навіть з гарбузом.
Як зробити яблучну шарлотку з малиною в мультиварці (взимку можна використовувати заморожені ягоди):
рецепт