Шалено смачне блюдо – запечені крильця, та ще й замариновані в різних маринадах. Деякі вигукнуть: «Так, що там можна їсти?». Але як тільки приготуєш курячі крила, відразу з’являється маса бажаючих, поласувати смачним блюдом.
Крильця в медовому і соєвому соусі
рецепт для духовки
Запечені крила зможе приготувати кожен, головне визначиться з маринадом. Великим плюсом в приготуванні цієї страви є швидкість, прекрасний смак і рум’яна кірочка, а ще й доступна ціна вихідного продукту.
Сьогодні будемо готувати рум’яні як сонечко крильця в медово-соєвому соусі з часником, завдяки меду скоринка стане золотистою.
Складові:
- Курині крильця,
- Мед (рідкий або густий) – 2 ст. ложки,
- Соєвий соус – 2 ст. ложки,
- Часник 5 – 6 зубців,
- Спеції та сіль за смаком.
Процес приготування:
Багато перед запіканням крил зрізають найтоншу частину крила. Але не варто цього робити, адже ця частина виходить самої поджарістой і хрусткою, саме таку закуску багато і вважають за краще.
Разморозьте курячі крильця, якщо ви їх купили не охолодженими, промийте їх і трохи обсушити паперовими рушниками.
Тепер займіться приготуванням маринаду. Для цього очистіть зубчики часнику, дрібно їх поріжте або пропустіть їх через чеснокодавку. У невелику миску відправляємо соєвий соус, часник, спеції і мед. Спеції можете вибрати на свій смак, найкраще використовувати приправу для приготування курки або м’яса. Всі інгредієнти перемішайте, вийшов ароматний маринад.
Опускаємо ніжні частини курки в маринад, добре перемішуємо все руками, втираючи маринад в крильця, як би «масажуючи» їх (смішно, але потім ви зрозумієте, що не дарма старалися).
Найкраще залишити їх на ніч в холодильнику, щоб м’ясо промаринувалося і ввібрало в себе аромати спецій, соусу і меду.
Для запікання вам знадобиться глибоке деко, в нього складіть мариновану курку. Можна красиво загорнути крильця трикутниками, як на фото.
Накрийте все шаром фольги. Для чого фольга? Для того щоб крила не підгоріли. Справа в тому, що з медом м’ясо почне дуже швидко зарумяніваться, але всередині воно приготуватися ще не встигне. А фольга призупинить процес, давши крил добре пропектися.
Надішліть деко в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 – 50 хвилин (в залежності від типу вашої духовки).
Запечені крильця подайте на стіл зі свіжими, солоними або маринованими овочами і зеленню.
Страву можна віднести до розряду швидко, недорого і дуже смачно!
Поради:
Перед покупкою прочитайте наші поради і тоді ви точно зробите правильний вибір.
- частини курки повинні бути свіжими;
- колір продукту повинен бути ніжно-рожевим і злегка блискучим;
- відмовтеся від крил з ушкодженнями і неприємним запахом;
- уникайте покупки крил з чисто білим м’ясом, воно повинно бути злегка рожевим;
Маринад для запікання можна вибирати на ваш смак, це навіть може бути сметана з часником, кетчуп з майонезом і т.д.
Ось так, за короткий проміжок часу ви приготуєте розкішну закуску, доречну навіть на святковому столі!
Приємного вам апетиту!