Домашня випічка завжди виходить смачною, м’якою і наповнює будинок приємним ароматом. У зимовий період часу випічка та десерти – це відмінне доповнення до чашечки гарячого чаю. З дріжджового тіста можна приготувати дуже смачну і розсипчасту галету з начинкою з хурми і яблука. Начинка виходить соковитою і ароматною. Галета добре розрізається на порційні шматочки. Приготувати її можна для чаювання з друзями або родиною.
На нашому сайті є ще один рецепт пісної галети на житнього борошна з різноманітною начинкою: з яблуками, з вишнями, з гарбузом і сиром.
Складові:
- борошно пшеничне – 1 ст.
- оливкова олія – 0,5 ст.
- молоко кедрового або інше на ваш вибір – 0,5 ст.
- дріжджі сухі – 1 ч. л.
- цукор тростинний – 4 ст. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
- крохмаль кукурудзяний – 0,5 ст.
- кунжут – 1 ч. л.
- вода – 1 ст. л.
- хурма – 1 шт.
- яблуко – 1 шт.
Хрустка галета з хурмою та яблуками
Беремо дріжджі в сухій формі і змішуємо їх з пшеничним борошном і кукурудзяним крохмалем. Добре, якщо візьмете дріжджі активної дії. Тоді не доведеться довго чекати підйом тесту.
Висипаємо в борошно з крохмалем і дріжджами тростинний цукор. Перемішуємо.
Тепер наливаємо оливкову олію. Рослинна олія додавайте на свій смак.
Кедрова молоко має цікавий хвойний аромат. У готовій випічці він практично не відчувається, так що не варто переживати з цього приводу. Молоко – це рідкість, тому його сміливо можна замінити соєвим або іншим. Молочко підігріваємо і додаємо в тісто. Добре перемішуємо, щоб тісто вийшло густим. На 1 годину ставимо в теплому місці для підйому.
Яблуко і хурму обполіскувати водою. Яблуко очищаємо від шкірки, хурму чистити не потрібно. Ріжемо на невеликі шматочки яблуко і хурму. Додаємо цукор і воду.
Начинку варимо на невеликому вогні до того моменту, щоб яблука стали м’якими. Маса зменшиться в розмірі. Начинці даємо охолонути.
З тіста робимо коржик. Кладемо начинку, але не по самі вінця.
Краї тесту підвертаємо на начинку. Покриваємо тісто і начинку тонким шаром оливкової олії, і посипаємо кунжутом.
Галету випікаємо близько 45 хвилин при 200 градусах. Дріжджове тісто відмінно підрум’янюється в духовці і без яєць. Порадуйте своїх рідних і друзів ароматної домашньою випічкою з корисною начинкою.
До столу подаємо порізану галету в теплому вигляді. Смачного!