А чи любите ви збиратися за столом всією сім’єю? Ми дуже любимо такі «збіговиська», коли п’єш ароматний чай і наминав різні ласощі. Адже це відмінна традиція, яка зближує всіх і робить наші відносини тепліше. Ммммм, знаєте, який ароматний торт з горіхами пече моя сестра ?! Хоч я сьогодні в ролі спостерігача і дегустатора, але обов’язково розповім вам про найпростіший рецепт приготування смачного горіхового торта, який отримав назву «Сімейний вечір» (а чому б і ні, адже це прекрасний привід).
Торт з горіхами і родзинками
Для приготування бісквітного торта з горіхами вам будуть потрібні
Складові:
Для тесту:
- Яйця курячі – 4 штуки,
- Цукровий пісок – 200 грам,
- Ванільний цукор – 1 пакетик,
- Волоські горіхи (подрібнені) – 100 грам,
- Борошно пшеничне – 1 склянка,
- Сода харчова (гашене оцтом) – 1 ч. Ложка (без гірки).
Для крему:
- Сметана (середньої жирності) – 200 грам,
- Цукровий пісок – 50 грам,
- Згущене молоко – 1 банка,
- Волоські горіхи (очищені ядра) – 100 грам,
- Горіх кеш’ю – 50 грам,
- Ізюм (чорний без кісточок) – 50 грам,
- Какао-порошок або Несквик – 3 ст. ложки,
- Прикраса для торта (намистинки з глазурі).
Процес приготування:
Насправді смачний торт з горіхами приготувати простіше простого, і ви в цьому переконаєтеся. Для початку потрібно буде перебрати родзинки, промити його і залити теплою водою. Ми залишаємо родзинки набухати, а самі займемося приготуванням тесту.
Відокремте яєчні жовтки від білків. Розділіть цукровий пісок на дві рівні частини і змішайте половину цукру з жовтками, а другу з білками. У чашку з білками додаємо харчову соду, погашену оцтом, і збиваємо міксером на великій швидкості до утворення пишної маси. В окремій мисці перетираємо жовтки з цукровим піском і ванільним цукром до однорідної пишної маси.
З’єднуємо білкову та жовткову маси в одну чашку. Горіхи в тісто потрібно подрібнити, тільки не до стану борошна, нехай будуть дрібні шматочки.
Потім змішуємо подрібнені горіхи з просіяного борошном і додаємо суху суміш в яєчну масу. Акуратно перемішуємо тісто за допомогою ложки.
Випікати горіховий бісквіт ми будемо в мультиварці, чашу, яку потрібно попередньо змастити вершковим маслом і після залити в неї тісто. Вибираємо програму «випічка», виставляємо час 30 хвилин і не забуваємо відкрити клапан випускання пари. Допомагає нам випікати бісквіт з горіхами моя помічниця мультиварка – скороварка Юніт потужністю 900 Вт. Для мультіварок меншої потужності час приготування збільшуємо. У Панасонік або Поларіс 670 Вт будемо випікати 60 хвилин. Також ви можете спекти такий бісквіт з горіхами в звичайній духовці. Потрібно змастити обрану вами форму для бісквіта, залити в неї тісто і відправити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо бісквіт 30 хвилин. Поки випікається бісквіт, приготуємо сметанний крем із згущеним молоком. Для цього змішуємо в одній чашці сметану, згущене молоко, какао – порошок (або какао Несквік) і цукровий пісок. Хоча, ви можете не додавати цукор, адже і без того крем вийде досить солодким. Збиваємо крем міксером чи виделкою до однорідного стану. Ось і все, шоколадний крем зі сметаною готовий.
Решта горішки потрібно очистити, а замочений у воді родзинки вийняти з води і обсушити. Горіхи бажано підсушити на сухій сковорідці до появи приємного аромату.
Випечений бісквіт потрібно остудити і розрізати вздовж на два коржі. Нижній корж викладаємо на блюдо і посипаємо родзинками і невеликою кількістю горіхів, рясно змащуємо кремом. Якщо крем вийшов рідкуватим, то відправте його на 15 – 20 хвилин в морозилку.
Потім накриваємо нижній корж другою частиною бісквіта і знову посипаємо горішками, залишивши трохи для прикраси. Зверху заливаємо кремом. І не забуваємо про боковинки торта, їх теж потрібно змастити кремом. Зверху посипаємо торт залишилися горішками і прикрасою, у нас були гарні сріблясті намистинки, карамель в глазурі.
Даємо торту просочитися, це займе близько двох годин. Подаємо смачний десерт з горіхами і родзинками з ароматним чаєм, ви теж сідайте, на всіх вистачить!
Ось так легко і просто, а головне швидко ми приготували смачний торт, який з легкістю впишеться не тільки в меню сімейного вечірнього чаювання, але і з легкістю прикрасить будь-яке святкове застілля!
З повагою, Славяна (рецепт і фото автора).
Приємного вам чаювання і хороших рецептів!