Окрошка з ковбасою на квасі



Ось і настав сезон смачних і корисних холодних супів. Тільки свіжа сезонна зелень і овочі, які вирощені, на своєму городі, наситять окрошку пряним ароматом, корисними вітамінами і мінералами. Погодьтеся, що покупні овочі та зелень, які не доставлять нам стільки задоволення, як домашні. Варіантів приготування окрошки, особливо, в інтернеті, можна знайти величезну кількість. Але, впевнена, що найсмачніша і проста окрошка з ковбасою, подобається багатьом з нас. Тим більше, приготувати її зовсім нескладно. Знадобиться невеликий список продуктів, який, в сезон овочів, знайдеться в кожному холодильнику. Ну, що, ви готові побалувати своїх рідних смачним і корисним першою стравою?

Окрошка з ковбасою

Окрошка з ковбасою

класичний рецепт з квасом і гірчицею

Спосіб заправки вибирайте на свій розсуд. Квас, в даному випадку, підійде не солодкий. Можна заправити сироваткою, кефіром, кислим молоком або мінеральною водою, все залежить від вашого смаку. У випадку з мінералкою, знадобиться сік лимона.

Складові:

окрошка інгредієнти

  • картопля 3 шт.,
  • огірок 6 шт.,
  • редис 300 г,
  • цибуля зелена 1 пучок,
  • кріп 1 пучок,
  • петрушка 1 пучок,
  • ковбаса 500 г,
  • яйце куряче 8 шт.

Для заправки:

  • квас,
  • сіль,
  • перець чорний мелений,
  • гірчиця,
  • сметана.

Процес приготування:

Отже, перш за все, промиємо картоплю і відправляємо, прямо в шкірці, варити до м’якості. Якщо картопля легко проколюється, значить, витягаємо з окропу і охолоджуємо. Щоб прискорити процес охолодження, можна залити холодною водою. Відправляємо каструльку з водою і курячими яйцями на плиту. Варимо, приблизно, дев’ять – десять хвилин з моменту закипання і охолоджуємо в холодній воді. А поки підготуємо свіжі овочі. Редис промийте, обріжте хвостики з обох сторін. Наріжте невеликими квадратиками.

Картопля редис квадратиками

Промийте огірочки, також обріжте хвостики. Подрібніть до маленьких кубиків.

Свіжі огірки окрошка

Зелень промийте. Постарайтеся, щоб травички підсохли або заздалегідь залиште їх на повітрі, щоб вони висохли. Наріжте дрібно.

подрібнена зелень

Відварені яйця наріжте невеликими скибочками. Або скористайтеся спеціальною насадкою для нарізки варених овочів кубиками. Це дуже зручно і зменшує час приготування.

Варені яйця для окрошки

Таким же чином наріжте відварну картоплю і варену ковбасу.

Картопля варена ковбаса

Всі підготовлені інгредієнти відправте в підходящу ємність і акуратно перемішайте. Надішліть в холодильник на пару годин, для охолодження.

окрошка класична

Порційно насипте суху окрошку в глибоку миску. Посоліть і поперчіть. Додайте за смаком гірчицю, сметану. Залийте охолодженим квасом. Прикрасьте часточкою вареного яйця. Смачного!

окрошка рецепт

Окрошка з ковбасою: рецепт і фото від Світлани.

​​