Даний рецепт підійде тим, кому дуже хочеться урізноманітнити своє повсякденне меню і приготувати просту пікантну закуску з сиру.
Густий сирною масою можна наповнити болгарський перець, човники зі свіжих огірків, приготувати з них фаршировані яйця або зробити тюльпани з помідорів з сиром і часником, як ми готували в одному з випусків.
Рідку масу можна отримати шляхом додавання сметани або вершків, її дуже здорово використовувати як соус до картоплі фрі, чіпсів, м’яса або риби. А як приємно вмочити в сир з часником свіжі ранкові грінки або тости і подати до ароматного кави на сніданок!
Сир з часником
Моя улюблена закуска з сиру – це домашній солоний сирний крем з часником, зеленню на хрустких хлібці, особливо вівсяних. Віддаю перевагу такі бутерброди в якості швидкого перекусу або легкого корисного сніданку з чашкою солодкого чаю або кави. Для різноманітності додаю в сир дрібно нарізаний маринований огірок або корнішони і дрібку сухих прованських трав.
А ще такий сир з часником можна використовувати в якості начинки для рулетиків з шинки.
А от простий рецепт сирного крему, нагадує м’який сирний сир, який можна знайти на прилавках магазинів. Тільки цей продукт ви зможете приготувати своїми руками в домашніх умовах за допомогою блендера.
Для приготування ніжного сирного крему знадобляться
Складові:
- 150 грам знежиреного сиру,
- 1-2 зубчики часнику,
- Зелень (будь-яка подрібнена свіжа) – пара столових ложок,
- 3 столові ложки 10% вершків або будь сметани,
- Сіль.
Процес приготування:
Сир слід розтерти з вершками за допомогою блендера.
Зелень, наприклад, цибуля, петрушку або кріп дрібно подрібнити.
Часник подрібнити за допомогою преса або дрібної терки.
Змішані часник і зелень додаємо в протертий сир. Солимо, після чого ретельно перемішуємо до однорідного розподілу зелені.
Приємного апетиту і хороших рецептів вам бажає Анюта.