Запечені овочі на грилі або мангалі, приготовані на вогні, відрізняються особливим смаком і ароматом. Можна попередньо маринувати баклажани, болгарський перець, кабачки і готувати овочі на решітці на вугіллі, а можна просто нарізати і приготувати на вогні. Другий варіант швидше. Якщо говорити про смак, то він теж не сильно відрізняється в залежності від способу приготування. Різниця буде лише в спеціях і маринаді.
Овочі на решітці гриль
Розглянемо той випадок, коли овочі маринуються. Для маринаду можна використовувати сметану або майонез і якийсь томатний соус, наприклад, кетчуп. Час приготування однієї порції (решітки) – близько 30 хвилин. Маринувати можна приблизно за 2 години до того, як збираєтеся готувати шашлик з овочів.
Готувати на вогні можна різні овочі. Крім тих, які вказані в рецепті, можна ще взяти помідори, наприклад. Маринована цибуля теж має приємний смак, особливо якщо добре його засмажити.
овочі гриль фото рецепт
Складові:
- баклажани – 1 шт.,
- солодкий перець – 2 шт.,
- кабачок – 1 шт.,
- сметана 15% – 4 ст. ложки,
- томатний соус (любой) – 4 ст. ложки,
- коріандр – 1 ч. ложка,
- паприка мелена – 1 ч. ложка,
- сіль за смаком.
Процес приготування:
Кабачки і баклажани помийте, відріжте хвостики і наріжте овочі кільцями, але не тонко.
Солодкий перець теж очистіть від плодоніжки і насіння, сполосніть, розріжте на 4 частини вздовж.
Тепер потрібно замаринувати овочі, щоб в процесі смаження на вугіллі вони стали м’якшими і мали приємний смак. Візьміть будь-який соус з томатів. Це може бути кетчуп або звичайна томатна паста, яку ви використовуєте для приготування борщу. Можна самостійно приготувати соус з томатів в мультиварці. Просто гасяться помідори зі сливами, наприклад, і зеленню. Потім все подрібнюється і соус готовий. Залийте соус в миску до овочів.
Викладіть в миску і сметану. Можна будь-якої жирності або взагалі майонез, хоч він і не дуже корисний, особливо, при нагріванні.
Засипте сіль і спеції. Перемішайте все і залиште на 2-3 години.
Викладіть овочі на решітку і готуйте на вугіллі приблизно 25-30 хвилин періодично перевертаючи.
Готово!
Овочі гриль: рецепт і фото – Хоновец Євгена