Сирний пудинг з манкою



Пудинг – споконвічно англійський десерт, який має желеподібну консистенцію. Зазвичай в нього додають ягоди або фрукти. Ми відійдемо від кулінарних традицій Англії і приготуємо сирний пудинг з манкою і родзинками. Наш десерт теж буде трохи схожий на желе, проте цього ефекту ми спробуємо добитися не за допомогою желатину, а за допомогою манки, як би дивно це не звучало.

Хоча я і не відношу себе до ярих прихильників кисломолочних продуктів, у тому числі і сиру, але іноді хочеться сирників з родзинками, запіканки або того ж сирного пудингу. Загострюється це бажання після строгих дієт, коли багато чого не можна, а організм просто вимагає підживлення. Тому такий десерт підійде тим, хто все ще дотримується дієти, але вже готовий зірватися і наїстися солодких шоколадних сирків, пончиків, чіпсів або цукерок. У ньому калорій небагато, а от користь очевидна. До того ж пудинг з сиру з манкою і родзинками можна запропонувати на полуденок або навіть на вечерю дитині, хоча і чоловікові з метою схуднення він теж не зашкодить.

пудинг сирний

пудинг сирний

покроковий фото рецепт сирного пудингу

Складові:

Інгредієнти сирний пудинг

  • сир – 250-270 г,
  • манка – 1 столова ложка з гіркою,
  • вершкове масло – 20-25 г,
  • цукор – 2 столові ложки,
  • яйце – 1 шт.,
  • родзинки – 1 жменю,
  • + дрібка солі.

Процес приготування:

Щоб пудинг вийшов на славу, головне не переборщити з маслом і не зробити манку рідкої. Якщо раптом таке сталося, доведеться доводити тісто до потрібної консистенції борошном. Це, звичайно, перетворить десерт з дієтичного, в звичайне страву, але вийде теж смачно. Отже, насипаємо манку в мисочку або ж кухоль, кип’ятимо чайник, заливаємо крупу окропом.

Манка в окропі для пудингу

Беріть не більше 2/3 склянки води. Перемішуємо і даємо постояти. За час, поки ви будете замішувати тісто, вона набубнявіє і стане такою, яка потрібна для пудингу. Ізюм промиваємо, пересипаємо в іншу окрему ємність і теж заливаємо гарячою водою.

Ізюм для пудингу

Все, і манку, і родзинки поки відставляємо. Включаємо духовку на 230 градусів і дістаємо глибоку ємність. У ній-то і будемо готувати тісто. Для початку жовток збиваємо з цукром.

Пудинг в духовці

Якщо хочете, щоб десерт вийшов зовсім вже дієтичним, замість цукру візьміть 1-2 таблетки цукрозамінника. Білок не викидаємо, а ставимо в холодильник. Далі кладемо сир і знову перемішуємо.

Сир для пудингу

Доводимо масу до однорідного стану. Чим дрібнозернистий, якщо так можна висловитися, у вас сир, тим якісніше вона вийде. Топимо масло, вливаємо його в миску, збиваємо.

Топлене масло сир

Ізюм відкидаємо на друшляк, перекладаємо на сухе рушник і даємо обсохнути. Кидаємо його до інших компонентів, туди ж перекладаємо і набряклу манку.

Манка родзинки для пудингу

Перемішуємо. Дістаємо білок, всипаємо до нього дрібку солі і гарненько збиваємо. Добиваємося м’яких піків.

Збити яєчний білок з сіллю

Перекладаємо білок в миску, акуратно ложкою або лопаткою втручаємося в тісто. Воно, до речі, має бути не дуже густої консистенції, приблизно такий, як сметана середньої жирності.

Яєчний білок для пудингу

Форму змащуємо маслом (вершковим або соняшниковою), викладаємо в неї тісто і відправляємо пудинг випікатися на 30 хвилин при температурі 180 градусів. Їмо обов’язково гарячим, тоді і смак більш насичений, і сам десерт м’який і повітряний.

Пудинг з сиру

Смачного!

Пудинг сирний рецепт

За рецепт і фото дякуємо Оксану Сапего.