Багато батьків стикаються з проблемою годування дітей. Маленькі прівереди дуже часто відмовляються їсти корисні страви, приготовані мамою. Зокрема, до таких страв відноситься вівсяна каша. Така ж проблема і в мене. Мій син не любить вівсяну кашу. Але ж вівсянка так корисна для маленького організму, що росте. Зате випічку з сиром він може їсти в необмежених кількостях. І ось одного разу я вирішила піти на хитрість і спробувати спекти улюблену сирну запіканку на манки з вівсяними пластівцями.
Так би мовити, поєднати приємне з корисним. І ви знаєте, пиріг з сиру з вівсянкою і манкою (зовсім без борошна!) Вдався на славу!
Запеканкасирна в мультиварці
рецепт з манкою і вівсяними пластівцями
Цей рецепт сирного пирога (а іншими словами цю високу запіканку не назвеш) я давно облюбувала для мультиварки. Запіканка виходить високою, пишною (за рахунок окремо збитих білків), ніжною і дуже смачною.
Просто ідеальної для дитячого і дієтичного столу. Пластівці і манка добре розбухають в сирної маси і практично не відчуваються. А велика кількість яєць і відсутність борошна роблять запіканку схожою на суфле, ось спеціально зробила для вас фото ближче:
Я дуже задоволена результатом цієї домашньої випічки, запропонована їжа зникла з дитячою тарілки дуже швидко, син навіть попросив добавки. Зверху десерт був політ сиропом від варення.
Сьогодні пекла цей чудо-десерт знову, на прохання молодшого дитини зробили пиріг з кремом зі сметани, збитою з цукром. Сирник став схожий на сирний торт!
Звичайно ж ми схитрували з донькою, задали йому питання, який тобі крем для торта зробити: шоколадний або білий?
У відповідь почули – білий, ну і піднесли йому сир і нецікаву вівсянку у вигляді торта. Два шматка пішли на ура 🙂
Зараз розповім докладно про сам приготуванні.
Складові:
- Вівсяні пластівці – 0,5 склянки;
- Манна крупа – 0,5 склянки;
- Натуральний йогурт або кефір – 200 мл;
- Яйця – 6 штук;
- Цукор – ¾ склянки;
- Сир – 600 грам;
- Розпушувач – 1,5 чайної ложки;
- Ванілін – пакетик 1 м
- Вершкове масло для змащування форми.
Процес приготування:
Беремо сир, бажано домашній або сільський, так як магазинний – більш кислий, а нам бажано, щоб кислоти було поменше, адже діти люблять солодке. У мене ось такий сир, майже зернистий і дуже ніжний. З пастоподібною сирком процес замішування тіста набагато простіше. Якщо ж у вас зернистий сир, то його потрібно перетерти через сито, або за допомогою блендера. Це зробить сир в пирозі ніжним. Але, ні в якому разі не можна сир пропускати через м’ясорубку, цей процес навпаки зробить сир важким і в’язким.
Рідка основа сирної запіканки може бути як з кефіру, так і кислого молока, сметани або натурального йогурту. Їй бажано залити сухі інгредієнти: вівсяні пластівці і манку, добре перемішати і залишити набухати.
Мені було ніколи чекати, тому довелося все інгредієнти крім цукру і білків з’єднати відразу.
Потім взяти погружной блендер і перетворити все в однорідну масу.
Яєчні білки потрібно збити в міцну піну. Продовжувати збивати, поступово підсипаючи цукор до стійких піків. Сирну масу для запіканки з’єднуємо зі збитими в піну білками.
Прибираємо міксер, беремо лопатку або ложку. Обережно перемішуємо зверху вниз. Ці збиті білки і додадуть легкість нашої сирної випічки.
Чашу мультиварки добре змащуємо вершковим маслом, викладаємо сирне тісто без борошна і включаємо режим випічки, встановивши на таймері час приготування 65 хвилин. Ні в якому разі не можна під час приготування відкривати кришку мультиварки, пиріг тут же осяде.
Після того, як таймер сповістить, що час вийшов, переконливо прошу не відкривати кришку, потримати сирну запіканку в мультиварці ще 20-30 хвилин на підігріві, після чого остудити її з відкритою кришкою.
І ось тепер його можна дістати за допомогою кошики пароварки. Структура без борошна виходить досить ніжною і бажано її остудити, щоб вона запам’ятала форму. Якщо пропустити ці маніпуляції, ви ризикуєте отримати похилу конструкцію. Пробувала додавати трохи більше цукру, але тоді запіканка з сиру і манки з геркулес виходила більш волога. Тому при подачі на стіл цей чудовий сирний пиріг з вівсяними пластівцями я поливаю сиропом від будь-якого варення.
Іншим разом, коли ми пекли цей сирник в мультиварці з дітьми, моя старша дочка запропонувала полити його кремом із збитої сметани з цукром. На 200 г баночку 30% сметани потрібно взяти ¾ склянки цукру і збити міксером до розчинення цукрового піску. Скажу, що такий сирний торт-запіканку маленькі діти їдять з превеликим задоволенням! Отже, нарізавши десерт на порційні шматочки, подаємо його до чаю. Смачного!
Як бачите, нічого складного в приготуванні сирного пирога з вівсяними пластівцями немає. Навпаки, все робиться швидко, і без зайвої суєти. Діти люблять ласощі, і таке блюдо буде їм і корисним, і приємним. І собі цілком можна дозволити вранці випити чашечку кави з пирогом. Дуже корисний сніданок, багатий кальцієм і мікроелементами.
Так що якщо у вас на порядку денному питання, як і що приготувати з сиру або вівсяних пластівців, спробуйте приготувати смачну запіканку за цим рецептом, і я запевняю вас, ваші діти будуть просто в захваті. Тепер такі необхідні продукти, як вівсянка і сир будуть з’їдатися беззаперечно, і навіть з радістю. Приємного вам апетиту і хороших рецептів!
З повагою Анюта!
А на вечерю можна приготувати запіканку з грибами (рецепт)