Сирники з сиру з манкою



Сирники з манкою

Сьогодні готую звичайні сирники з сиру з манкою, тільки обваляти їх в крихті з печива перед приготуванням. Дуже цікавою вийшла панірування.

Сирники з манкою

Складові:

  • сир нежирний – 400 г,
  • манна крупа – 4 ст. ложки,
  • цукор – 1,5 ст. ложки,
  • сода – чверть чайної ложки,
  • яйце – 1шт.,
  • сіль – щіпка,
  • борошно і терте печиво для обвалки,
  • масло вершкове для смаження,
  • сметана і кисіль для подачі.

Процес приготування:

Для початку натріть на велику плоску тарілку печиво на тертці і змішаємо з пшеничним борошном, це буде панірування для сирників.

Далі візьмемо глибоке блюдо і викладемо в нього сир, всипати манну крупу, додамо сіль і соду. Трохи розімніть суміш виделкою.

Окремо в мисці збийте яйце з цукром і додамо в сир, можна додати сметани ложку. Я не додавала, так як сир був жирний. Сирну масу вимішуємо руками, при такому замісі маса стає еластичнішою.

Приступаємо до формування сирних сирників. Ложкою беремо сирну масу в такій кількості, яке вам більше підходить. Хтось любить дрібні сирники, хтось побільше. З маси формуючи кульки, потім з кожної кульки робимо коржик і акуратно обвалюють в паніровці з борошна з крихтою з печива.

Викладаємо заготовки на розпечену сковороду з вершковим маслом. Обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки.

Сирники з сиру з манкоюСирні сирники вийшли ніжними і хрусткими зовні. Готові сирники викладаємо на красиву тарілку і подаємо зі сметаною, а я ще й з киселем з’їла парочку, як в дитинстві. Сирники з сиру з манкою приготувала Галина Котяхова.

Приємного апетиту і хороших рецептів!