Сьогодні готую звичайні сирники з сиру з манкою, тільки обваляти їх в крихті з печива перед приготуванням. Дуже цікавою вийшла панірування.
Сирники з манкою
Складові:
- сир нежирний – 400 г,
- манна крупа – 4 ст. ложки,
- цукор – 1,5 ст. ложки,
- сода – чверть чайної ложки,
- яйце – 1шт.,
- сіль – щіпка,
- борошно і терте печиво для обвалки,
- масло вершкове для смаження,
- сметана і кисіль для подачі.
Процес приготування:
Для початку натріть на велику плоску тарілку печиво на тертці і змішаємо з пшеничним борошном, це буде панірування для сирників.
Далі візьмемо глибоке блюдо і викладемо в нього сир, всипати манну крупу, додамо сіль і соду. Трохи розімніть суміш виделкою.
Окремо в мисці збийте яйце з цукром і додамо в сир, можна додати сметани ложку. Я не додавала, так як сир був жирний. Сирну масу вимішуємо руками, при такому замісі маса стає еластичнішою.
Приступаємо до формування сирних сирників. Ложкою беремо сирну масу в такій кількості, яке вам більше підходить. Хтось любить дрібні сирники, хтось побільше. З маси формуючи кульки, потім з кожної кульки робимо коржик і акуратно обвалюють в паніровці з борошна з крихтою з печива.
Викладаємо заготовки на розпечену сковороду з вершковим маслом. Обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки.
Сирні сирники вийшли ніжними і хрусткими зовні. Готові сирники викладаємо на красиву тарілку і подаємо зі сметаною, а я ще й з киселем з’їла парочку, як в дитинстві. Сирники з сиру з манкою приготувала Галина Котяхова.
Приємного апетиту і хороших рецептів!