Сирники в духовці – корисний десерт і для дорослих, і для дітей. Щоб зробити їх дієтичними, можна додати трохи цукру, використовувати нежирний сир і сметану, і не додавати борошно. Незвичайний смак можна отримати за допомогою начинки у вигляді чорної смородини і какао-порошку. Запечені шоколадні сирники виходять несолодкими, тому якщо ви ласун, то збільште норму цукру в 2 або 3 рази. Дієтичні сирники вийдуть при використанні сиру 0% жирності, а сметану – 10%.
Якщо ви не обмежені в калоріях, то вибирайте будь-які інгредієнти на свій смак. Рецепт і процес приготування сирників в духовці дуже простий, і вже через 40 хвилин ви зможете почастувати всіх смачним десертом.
Запечені сирники в духовці
як приготувати шоколадні сирники з сиру
Складові:
- манна крупа – 5 дес. ложок,
- сир – 700 грамів,
- яйця курячі – 2 шт.,
- какао-порошок – 1 ст. ложка з гіркою,
- цукор – 5 ст. ложок,
- сметана – 5 дес. ложок,
- смородина чорна – 100 грамів,
- масло – змазати пергамент,
- цукрова пудра – для посипання.
Процес приготування:
Для початку візьміть сир будь-якої жирності і викладіть його в миску.
Вбийте курячі яйця.
Додайте цукор.
Засипте манну крупу.
Залийте сметану і перемішайте масу до однорідності.
З сухих інгредієнтів залишилося засипати какао-порошок.
Не переживайте, що у вас є грудочки. На цьому етапі візьміть блендер і подрібніть масу для сирників, щоб вона стала більш ніжною.
Візьміть чорну смородину, свіжу або дістаньте з морозилки. Очистіть від гілочок і листочків. Додайте її в миску з сирною масою.
Використовуйте якісний пергамент для випікання. На ньому ваші вироби не пригорять, якщо змажете його маслом. Викладайте ложкою сирну масу порційно.
Посипте заготовки цукровою пудрою і поставте деко в духовку. Залишається зрозуміти, скільки запікати сирники в духовці. Випікайте при температурі 170 градусів близько 30 хвилин. Готові печені шоколадні сирники подавайте до столу, посипавши цукровою пудрою.
Смачного!
Як приготувати смачні дієтичні сирники розповіла Євгенія Хоновец, рецепт і фото автора