Запечені сирники



Сирники в духовці – корисний десерт і для дорослих, і для дітей. Щоб зробити їх дієтичними, можна додати трохи цукру, використовувати нежирний сир і сметану, і не додавати борошно. Незвичайний смак можна отримати за допомогою начинки у вигляді чорної смородини і какао-порошку. Запечені шоколадні сирники виходять несолодкими, тому якщо ви ласун, то збільште норму цукру в 2 або 3 рази. Дієтичні сирники вийдуть при використанні сиру 0% жирності, а сметану – 10%.
Якщо ви не обмежені в калоріях, то вибирайте будь-які інгредієнти на свій смак. Рецепт і процес приготування сирників в духовці дуже простий, і вже через 40 хвилин ви зможете почастувати всіх смачним десертом.

Запечені сирники в духовці

Сирники в духовці

як приготувати шоколадні сирники з сиру

Складові:

  • манна крупа – 5 дес. ложок,
  • сир – 700 грамів,
  • яйця курячі – 2 шт.,
  • какао-порошок – 1 ст. ложка з гіркою,
  • цукор – 5 ст. ложок,
  • сметана – 5 дес. ложок,
  • смородина чорна – 100 грамів,
  • масло – змазати пергамент,
  • цукрова пудра – для посипання.

Процес приготування:

Для початку візьміть сир будь-якої жирності і викладіть його в миску.

Сир для сирників

Вбийте курячі яйця.

Збиті курячі яйцяДодайте цукор.Цукор в сир

Засипте манну крупу.

Манна крупа сирники

Залийте сметану і перемішайте масу до однорідності.

Сметана сирна маса

З сухих інгредієнтів залишилося засипати какао-порошок.

Какао порошок сир

Не переживайте, що у вас є грудочки. На цьому етапі візьміть блендер і подрібніть масу для сирників, щоб вона стала більш ніжною.

Сирна маса в блендері

Візьміть чорну смородину, свіжу або дістаньте з морозилки. Очистіть від гілочок і листочків. Додайте її в миску з сирною масою.

Чорна смородина сирна маса

Використовуйте якісний пергамент для випікання. На ньому ваші вироби не пригорять, якщо змажете його маслом. Викладайте ложкою сирну масу порційно.

Сирна маса пергамент

Посипте заготовки цукровою пудрою і поставте деко в духовку. Залишається зрозуміти, скільки запікати сирники в духовці. Випікайте при температурі 170 градусів близько 30 хвилин. Готові печені шоколадні сирники подавайте до столу, посипавши цукровою пудрою.

Сирники в духовці цукрова пудра

Смачного!

запечені сирники

Як приготувати смачні дієтичні сирники розповіла Євгенія Хоновец, рецепт і фото автора