Салат з морською капустою і крабовими паличками



Морська капуста, або ламінарія, дуже часто стала зустрічатися на наших столах, адже вона дуже смачна, та й користі в ній багато. Її можна вживати як самостійну страву, просто заправивши олією або використовувати як головний інгредієнт для приготування більш складних салатів.

Калорійність самої морської капусти досить таки низька, а її головною перевагою є те, що в ній міститься велика кількість йоду.

Сьогодні хотілося б поділитися з вами рецептом прекрасного легкого салату з морської капусти і крабових паличок. Цим рецептом поділилася зі мною моя невістка, так що рецепт вже перевірений, і ми його вже перевірили на собі вже ні один раз. Запевняю вас, закуска дуже смачна, а поєднання прекрасне. Ще до складу салату додана морква, вона додає яскравості салату і робить його ще смачніше. Як бачите, ніяких дорогих продуктів в салаті немає, рецепт бюджетний, але страва дуже смачна.

Салат з морською капустою і крабовими паличками

Салат морська капуста кукурудза

Для того щоб приготувати простий салат з консервованої морської капусти, вам будуть потрібні наступні інгредієнти

Складові:

  • Морква (свіжа, натерта на тертці для корейської моркви) – 100 грам,
  • Морська капуста консервована – 1 банка (200 г),
  • Крабові палички – 100 грам,
  • Кукурудза консервована – 1 банка (без рідини),
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком,
  • Приправа для корейської моркви (суха) – ½ ч. Ложки,
  • Майонез (бажано домашній) – 4 ст. ложки.

Процес приготування:

Корейська морква в салат з морської капустиДля початку ми очистимо свіжу моркву, натремо її для салату на тертці для корейської моркви. Тепер в натерту моркву потрібно додати сіль, чорний мелений перець, приправу для корейської моркви, для пікантності можна додати трохи лимонної кислоти або соку лимона, а може і оцту, за бажанням. Злегка перетираємо морква руками.

Морква морська капустаКонсервовану морську капусту потрібно витягти з баночки і злити зайву рідину. Якщо капуста надто довга, то рекомендую нарізати її кухонними ножицями на більш дрібні шматочки. Якщо ви придбали суху ламінарію, то спочатку її потрібно заварити крутим окропом, залишити на кілька хвилин, за бажанням відварити буквально п’ять хвилин, потім ретельно промити у великій кількості рідини, ретельно просушити, а потім використовувати по потребі.

Я вважаю, що саме в сухої морської капусти більше користі, але у мене під рукою була тільки баночка з консервованим продуктом, так що слідуємо далі.

Розморожені або охолоджені крабові палички потрібно порізати невеликими шматочками, але не слід занадто дрібнити, вони повинні бути помітними в салаті.

морська капуста крабові палички салатДалі потрібно злити з консервованої кукурудзи рідина і відправити кукурудзу в загальну чашку з підготовленими інгредієнтами.

Всі інгредієнти змішуємо в глибокій чашці, після додаємо майонез і знову все перемішуємо.

Ви можете використовувати домашній майонез, що набагато смачніше і корисніше в порівнянні з магазинними аналогами.

Салат крабовий з морською капустоюЗ малопримітної водорості ви отримаєте цілком гарний салатик з яскравими вкрапленнями з крабових паличок і морквяних смужок.

Цей салат можна назвати «буденним» і готувати його на кожен день. Але якщо його урізноманітнити ще якимось цікавим інгредієнтом, наприклад, морським коктейлем, то він заграє новими смаками і може стати святковим. Вирішувати вам, головне, включайте корисну капусточку в свій раціон, і тоді проблем зі здоров’ям у вас буде набагато менше.

Салат із крабових паличок з морською капустою і морквою приготувала Славяна.

Приємного вам апетиту! Готуйте смачні і корисні страви разом з сайтом хороші рецепти!