Салат з квасолі (як в іншому і будь-яку страву з бобових) дуже ситний. І звичайно, калорії тут не тільки за рахунок квасолі, але і за рахунок смажених грибів (білих або шампіньйонів), а також заправки з майонезу, сметани або рослинного масла. У будь-якому випадку, салат з квасолі з грибами – це не те блюдо, яке можна рекомендувати на дієті для схуднення. А ось якщо ви хочете насолодитися справді смачним, насиченим, ситним салатом, то ви зробите чудовий вибір.
Схожий салат можна приготувати з консервованої квасолі з грибами і сухариками. Це більш швидкий варіант, який стане в нагоді, наприклад, коли вам потрібно буде терміново приготувати ситне і смачне блюдо до приходу гостей.
Що знадобиться:
- 100 гр. квасолі будь-якого сорту (сухий, або НЕ консервованої)
- 250 гр. печериць або білих грибів (можна суміш лісових грибів)
- 1 велика цибулина (за бажанням)
- рослинне масло, майонез або сметана на вибір
- зелень кропу або петрушки за бажанням
- сіль перець
Ситний салат з квасолі з грибами
Квасолю замочити на ніч, вранці промити і поставити варитися на слабкий вогонь. З відвареної квасолі злити воду, залишити охолонути.
Нашаткувати дрібно зелень.
Цибулю нарізати дрібними кубиками й обсмажити на олії до золотого кольору. Посолити. Додати нарізані гриби, прожарити разом з цибулею до готовності.
З’єднати остигнула відварну квасоля і гриби з цибулею і зеленню.
Заправити олією, майонезом або сметаною до смаку.
Салат заправлений сметаною:
Салат заправлений рослинним маслом:
Смачного!
Якщо ви любите бобові, то обов’язково приготуйте боби з маслом і цибулею – ще одна швидка гаряча закуска до вашого столу.