Приємно, коли ранок вихідного дня починається зі сніданку в колі сім’ї. Коли не потрібно нікуди поспішати і можна із задоволенням, а, головне – не поспішаючи, випити чашечку ароматного чаю з шматочком бісквітного рулету. Та не якого-небудь, а домашнього, випеченого дбайливими руками мами чи бабусі. І якщо ви читаєте ці рядки, значить, вам теж захотілося приготувати щось смачне і не дуже складне. І наш рецепт – це якраз те, що вам потрібно. Готується рулет зі згущеним молоком і горіхами досить швидко і просто. У складі інгредієнтів немає ніяких незвичайних продуктів. Як правило, всі вони є в будинку. Винятком можуть бути тільки горіхи і готове згущене молоко, але це ж не проблема зараз. Так що, читайте, дивіться і готуйте разом з нами. Згодом, ви можете сміливо експериментувати з кремом, змінюючи його склад на свій розсуд, додаючи, наприклад, какао-порошок або джем, але це буде вже трохи інший рецепт. А сьогодні пропонуємо приготувати смачний домашній рулет зі згущеним молоком і горіхами – ніжний, ароматний і красивий десерт до чаю.
Рулет зі згущеним молоком
покроковий фото рецепт бісквітного рулету
Складові:
Для тесту на бісквітний корж:
- яйця – 5 шт.,
- цукор – 6 ст.л.,
- борошно – 5 ст.л.,
- крохмаль – 2 ст.л.
Для крему, начинки і посипання:
- молоко незбиране згущене – 1 б. (400 гр.),
- масло вершкове – 1 пач. (180 -200 гр.),
- горіхи (волоські горішки або смажений арахіс) – 200 гр.,
- цукрова пудра – 2 ст.л.
Процес приготування:
Почнемо приготування тіста для коржа. В окремій мисці збиваємо білки з половиною цукру до отримання пишної піни.
В іншій мисочці з’єднуємо жовтки з цукровим піском.
Потім змішуємо обидва компонента, акуратно перемішуючи.
Додаємо просіяне борошно, змішане з крохмалем.
Знову вимішуємо до однорідної консистенції за допомогою кондитерської лопатки або міксером на найменшій швидкості.
На підготовлений лист з покритою пергаментним папером, змащену маслом, виливаємо бісквітне тісто і розподіляємо рівномірно лопаткою.
Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів – 15 хвилин.
Готовий корж викладаємо на великий рушник, знімаємо пергаментний папір і обережно, щоб не пошкодити тонкий пласт, звертаємо разом з рушником в рулет.
Так залишаємо його приблизно на 15-20 хвилин. А поки приготуємо вершковий крем зі згущеним молоком і подрібнити горіхи. Міксером на великій швидкості збиваємо незбиране згущене молоко з додаванням розм’якшеного вершкового масла. Крем виходить білосніжним і м’яким.
Горіхи просто можна подрібнити в ступці, щоб залишалися крупненький частини.
Акуратно розгортаємо сухий бісквітний рулет, пласт виходить трохи з загорнутими краями, цього ми і добивалися.
Розподіляємо по внутрішній поверхні коржа крем, рівномірно розподіляємо, не сильно акцентуючи на далекому краї, щоб крем не виліз, коли ми будемо доворачивать рулетик.
Посипаємо поверх крему горішки і починаємо згортати домашній рулет.
Викладаємо його на красиву тарілочку і посипаємо цукровою пудрою через ситечко.
За бажанням його можна прикрасити гілочками м’яти, свіжими або замороженими ягодами, а також трохи посипати меленою корицею. Даємо виробу трохи настоятися в холодильнику, якщо це дозволять ваші домашні і ріжемо його на порційні шматочки.
Заварюємо свіжий ароматний чай і подаємо його з м’яким, ніжним рулетом власного приготування.
Смачного!
Як приготувати рулет зі згущеним молоком розповіла Катерина Марутова, рецепт і фото автора.