Рулет зі згущеним молоком і горіхами



Приємно, коли ранок вихідного дня починається зі сніданку в колі сім’ї. Коли не потрібно нікуди поспішати і можна із задоволенням, а, головне – не поспішаючи, випити чашечку ароматного чаю з шматочком бісквітного рулету. Та не якого-небудь, а домашнього, випеченого дбайливими руками мами чи бабусі. І якщо ви читаєте ці рядки, значить, вам теж захотілося приготувати щось смачне і не дуже складне. І наш рецепт – це якраз те, що вам потрібно. Готується рулет зі згущеним молоком і горіхами досить швидко і просто. У складі інгредієнтів немає ніяких незвичайних продуктів. Як правило, всі вони є в будинку. Винятком можуть бути тільки горіхи і готове згущене молоко, але це ж не проблема зараз. Так що, читайте, дивіться і готуйте разом з нами. Згодом, ви можете сміливо експериментувати з кремом, змінюючи його склад на свій розсуд, додаючи, наприклад, какао-порошок або джем, але це буде вже трохи інший рецепт. А сьогодні пропонуємо приготувати смачний домашній рулет зі згущеним молоком і горіхами – ніжний, ароматний і красивий десерт до чаю.

Рулет зі згущеним молоком

Рулет зі згущеним молоком

покроковий фото рецепт бісквітного рулету

Складові:

Інгредієнти для бісквітного рулету

Для тесту на бісквітний корж:

  • яйця – 5 шт.,
  • цукор – 6 ст.л.,
  • борошно – 5 ст.л.,
  • крохмаль – 2 ст.л.

Для крему, начинки і посипання:

  • молоко незбиране згущене – 1 б. (400 гр.),
  • масло вершкове – 1 пач. (180 -200 гр.),
  • горіхи (волоські горішки або смажений арахіс) – 200 гр.,
  • цукрова пудра – 2 ст.л.

Процес приготування:

Почнемо приготування тіста для коржа. В окремій мисці збиваємо білки з половиною цукру до отримання пишної піни.

Збити яєчні білки з цукром

В іншій мисочці з’єднуємо жовтки з цукровим піском.

Цукор яєчні жовтки

Потім змішуємо обидва компонента, акуратно перемішуючи.

Яєчна суміш для бісквітного тіста

Додаємо просіяне борошно, змішане з крохмалем.

Просіяне борошно крохмаль

Знову вимішуємо до однорідної консистенції за допомогою кондитерської лопатки або міксером на найменшій швидкості.

Тісто для рулету

На підготовлений лист з покритою пергаментним папером, змащену маслом, виливаємо бісквітне тісто і розподіляємо рівномірно лопаткою.

Бісквітне тісто на деку

Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів – 15 хвилин.

Випічка рулету в духовці

Готовий корж викладаємо на великий рушник, знімаємо пергаментний папір і обережно, щоб не пошкодити тонкий пласт, звертаємо разом з рушником в рулет.

Бісквітний корж на рушникЗгорнути рулет з рушником

Так залишаємо його приблизно на 15-20 хвилин. А поки приготуємо вершковий крем зі згущеним молоком і подрібнити горіхи. Міксером на великій швидкості збиваємо незбиране згущене молоко з додаванням розм’якшеного вершкового масла. Крем виходить білосніжним і м’яким.

Рулет з кремом

Горіхи просто можна подрібнити в ступці, щоб залишалися крупненький частини.

Рулет з горіхами

Акуратно розгортаємо сухий бісквітний рулет, пласт виходить трохи з загорнутими краями, цього ми і добивалися.

Згорнути рулет

Розподіляємо по внутрішній поверхні коржа крем, рівномірно розподіляємо, не сильно акцентуючи на далекому краї, щоб крем не виліз, коли ми будемо доворачивать рулетик.

Корж для рулету

Посипаємо поверх крему горішки і починаємо згортати домашній рулет.

Домашній рулет з горіхами

Викладаємо його на красиву тарілочку і посипаємо цукровою пудрою через ситечко.

Рулет зі згущеним молоком і горіхами

За бажанням його можна прикрасити гілочками м’яти, свіжими або замороженими ягодами, а також трохи посипати меленою корицею. Даємо виробу трохи настоятися в холодильнику, якщо це дозволять ваші домашні і ріжемо його на порційні шматочки.

Домашній рулет

Заварюємо свіжий ароматний чай і подаємо його з м’яким, ніжним рулетом власного приготування.

Смачного!

Як приготувати рулет зі згущеним молоком розповіла Катерина Марутова, рецепт і фото автора.