Існують такі продукти, які поодинці, мало уявляють оригінальну композицію смаку. А якщо мова йде про дітей (які як індикатори, різко можуть відправити в нокаут все, що сфальшувати), то часом ідея про здорове харчування, може бути на межі зриву.
Непосид нерідко доводиться з боєм умовити на кашу або ложечку корисного сиру. Але є цікаві варіанти рецептів страв, здатні замісити компроміс корисно – смачно. Згадайте, коли останній раз ви були в захваті від того, що ваша сім’я просила добавки манної каші, сиру?
Сир продукт корисний і примхливий. Трохи забули про нього – і все, він "образився" (подкіс). Але ми-то знаємо, де він буде відчувати себе комфортно. Йтиметься про сирники.
В якості помічника на кухні використовуємо аерогриль. Хто знайомий з цією технікою, зручності вже оцінили. Процес приготування сирників в аерогрилі проходить як на долоні, завдяки прозорій кришці.
Сирники в аерогрилі
Аерогриль виключає жарку у великій кількості масла, тому страви в аерогрилі корисні і здорові, прекрасно підходять для дитячого і дієтичного харчування.
Для рецепта сирників для тіткою візьміть такі інгредієнти:
Складові:
- Сир – 500 гр.
- Крупа манна – 50 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 50 гр.
- Крапля олії для змазування чаші
Процес приготування:
Залити молоком манну крупу. Потім добре перемішати і залишити на 10-15 хв. За цей час манка повинна набрякнути.
Не гаючи часу, додати до сиру цукор і яйця. Все ретельно перемішати.
Через зазначений час, манну крупу, розбухлу від молока, додати до сирної суміші. Все знову проходить перемішування.
Скляна форма аерогрилю готується до прийому першої порції, поверхня змащується краплею соняшникової для того щоб сирники легко знімалися. Викладати сирне тісто можна простий столовою ложкою, прямо в форму, у вигляді невеликих порційних коржів.
Включити аерогриль на температуру 175 градусів С і запікати сирники протягом 30-40 хв. За цей час, буде видно, як змінюють свій колір сирнічкі. Залежно від моделі аерогрилю, поява коричневої скоринки, яка говорить про готовність страви, час приготування може бути змінено.
Швидкість обертання допускається середня, щоб жар розподілився рівномірно. На малих обертах є ризик пізнати смак недопечённого тесту, а ось сильна швидкість – обсмажений верх з сирої сирно-манної начинкою. Коли сирники підрум’яняться, їх необхідно перевернути і запікати ще близько 10 хв. Готові сирники повинні охолонути і тільки потім їх можна діставати з аерогрилю.
Класичний варіант подачі сирників – їхній дует зі сметаною.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!