З корисного і смачного сиру можна приготувати багато цікавих страв, але, мабуть, найпопулярнішими і улюбленими все одно залишаються сирники.
Сирники з сиру у багатьох асоціюються з дитинством, коли на сніданок їх готувала мама чи бабуся. Ароматні, пишні, з варенням або згущеним молоком – ось чого ми всі чекали по вихідних і святах!
Сирники, як правило, готуються на сковороді, рясно змащену маслом. Тим, хто стежить за своєю вагою, такий десерт здасться занадто калорійним і жирним. Але як бути, якщо хочеться улюбленої страви? Виявляється, сирники можна зробити дієтичними, але не менш смачними! Просто потрібно взяти меншу кількість цукру або зовсім відмовитися від нього, замість борошна взяти манку, ну і найголовніше – замінити жарку сирників на запікання в духовці. А різні добавки у вигляді варення і згущеного молока зовсім ні до чого, краще приготувати сирники з начинкою, наприклад, з солодким і дуже корисним чорносливом.
Дієтичні сирники в духовці
Готуються сирники з начинкою в духовці близько 40 хвилин. Кількість зазначених інгредієнтів розраховане на 5-7 штук.
рецепт дієтичних сирників
Складові:
- 250 г сиру,
- 1 яйце,
- 2 ст. ложки натурального йогурту або нежирної сметани,
- 1 ст. ложка цукру (можна без нього),
- 2 ст. ложки манки,
- 1-2 ч. Ложки кориці (можна без неї),
- дрібка солі,
- ванілін за смаком,
- 10-12 шт. чорносливу,
- рослинна олія.
Процес приготування:
У миску викладаємо сир, розбиваємо в нього яйце. Добре перемішуємо, можна для цього використовувати міксер.
Додаємо в суміш сметану або йогурт. Знову вимішуємо до однорідності.
Тепер кладемо сухі інгредієнти: манку, цукор, корицю, ванілін і сіль.
Ще раз добре перемішуємо сирне тісто для сирників.
Чорнослив нарізаємо дрібно. Якщо він сухий і твердий, то замочуємо попередньо в гарячій воді, залишаємо до м’якості.
На харчову плівку або чистий пакет викладаємо 1-2 столові ложки сирної маси і формуємо коржик.
На корж кладемо 1 столову ложку сливової начинки.
Закриваємо начинку сирною масою з усіх боків, щоб сирник з чорносливом всередині вийшов овальним або круглим.
Розміщуємо заготовки в форму для запікання, яку злегка змащуємо олією. Можна використовувати деко, застелене силіконовим килимком. Випікати сирники потрібно в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
Дайте готової домашньої випічки трохи охолонути. Подавати зі сметаною або натуральним йогуртом.
Автор рецепта і фото: Джаміля