Кращим сніданком для дітей і дорослих були, є і будуть смачні і корисні сирні сирники. Готувати їх не дуже складно, але деякі хитрощі приготування все ж потрібно знати.
Примітки:
1 – замість одного яйця можна використовувати два жовтки, колір сирників тоді буде набагато яскравіше,
2 – пшеничне борошно можна замінити такою ж кількістю крохмалю або манки,
3 – в готове тісто для сирників можна додати родзинки або дрібно нарізані цукати.
Як приготувати ніжні і смачні сирники
Складові:
- сир (краще домашній) – 400 грам,
- сметана – 1 столова ложка,
- свіжі яйця – 1 шт.,
- цукровий пісок 2-3 столові ложки,
- пшеничне борошно – 3 столові ложки,
- якісне рослинне масло – для смаження сирників,
- фруктовий сироп або мед – для подачі.
Процес приготування:
Сирники виходять надзвичайно ніжними в тому випадку, коли сир, призначений для їх приготування, попередньо перетерті через сито. Саме тому насамперед потрібно надати сиру однорідної консистенції.
Додати до сиру сметану, яйце, а також цукровий пісок і старанно вимішати суміш.
Наступною засипати в тісто борошно і знову ретельно все перемішати. Муки може знадобитися трохи більше або трохи менше зазначеного, все залежить від вологості самого сиру і розмірів курячого яйця. Ідеальне тісто має бути досить густим по консистенції і легко скочуватися в кульки мокрими руками.
У сковороді розжарити масло і, формуючи невеликого діаметра сирники, обсмажити їх з обох боків до рум’яної скоринки. До речі, другу сторону сирників краще обсмажувати на невеликому вогні під закритою кришкою, так вони точно не залишаться сирими всередині.
Формувати ж самі сирники в залежності від консистенції тесту можна двома способами.
Перший спосіб – розкачати тісто в довгу ковбаску (5-6 см в діаметрі) і гострим ножем нарізати невеликі кружечки.
Другий спосіб – за допомогою змоченою в холодній воді столової ложки брати потроху тесту, і викладати на сковороду, надаючи виробам правильну круглу форму.
В обох випадках сирники вийдуть не тільки приємними на зовнішній вигляд, але і смачними – з апетитною золотистою скоринкою та ніжною серединкою. Подавати їх потрібно гарячими з будь-яким фруктовим сиропом, киселем, сметаною або з ароматним медом.