Густий, ароматний, кремовий суп з кукурудзи з рисом і томатами – рецепт актуальний в будь-який час року: влітку можна готувати зі свіжих качанів кукурудзи, взимку – з консервованої. Аналогічно з помідорами: підійдуть перетерті свіжі томати або консервовані у власному соку. Решта інгредієнти вибрати ще легше: рис, борошно, цибуля і часник є завжди в асортименті в будь-якому магазині.
Також вам знадобиться блендер, щоб довести овочевий бульйон до однорідної маси.
На жаль, кукурудзу рідко використовують для приготування супів – не всі знають і вміють її готувати. Зазвичай ці злакові просто відварюють у підсоленій воді, а потім подають з вершковим або рослинним масло. Всім знайома фраза «гаряча кукурудза!», Яку чутно повсюдно на пляжних курортах. І в якості швидкого перекусу – це прекрасно. Але ось «копнути» трохи глибше і спробувати зробити з кукурудзою гаряче блюдо: перше чи друге, чи закуски – на таку сміливість вже не кожен готовий. Щоб виправити цю ситуацію – ділюся з вами ще кількома простими рецептами:
- Суп з кукурудзи з овочами по-китайськи.
- Суп з кукурудзяної крупи з зернами кукурудзи та смаженими грибами.
- Смажені качани з грибами і стручкової квасолею.
продукти:
- Кукурудза – 150 гр. (Зерна);
- Томати – 150 гр. (Пюре зі свіжих або маринованих);
- Цибуля – 1 шт .;
- Часник – 1 зубчик;
- Рис – 4 ст.л .;
- Олія – для смаження;
- Борошно – 2 ст.л .;
- Сіль – щіпка;
- Спеції за смаком – щіпка (підійдуть чебрець, розмарин, каррі, масала, готові суміші сушених трав)
Як приготувати суп-пюре з кукурудзи
Борошно обсмажуємо на сухій сковороді. Віддайте перевагу посуді з товстим дном.
Розбавляємо борошно водою до консистенції сметани: поступово, тонкою цівкою вливаємо рідину в борошно. Паралельно розбиваємо грудочки виделкою, а краще віночком. Таким же способом готують соус бешамель.
Лук з часником обсмажити на олії до золотого кольору – готуємо саму звичайну засмажку для супу.
Додаємо в сковороду кукурудзу. Консервована звариться і размягчеет набагато швидше свіжої.
Томати (свіжі або у власному соку) очищаємо від шкірки, кладемо до овочів.
Тушкуємо 5 хвилин. Якщо у вас зерна сирої кукурудзи, то подвійте час приготування – головне дочекатися повного розм’якшення всіх інгредієнтів.
4 ст. л. сирого рису відварюємо окремо, промиваємо, заливаємо літром холодної води і ставимо знову на вогонь.
Додаємо зажарку і вводимо борошняної розчин, сіль і улюблені спеції (за бажанням) варимо 15 хвилин.
Блендіруем суп, при необхідності додаємо ще трохи води, якщо суп здається густим.
ПРИМІТКА: при охолодженні суп стане ще густішою, потрібно враховувати цей момент. Подавати можна як гарячим, так і холодним.
Смачного!