Вкотре можна здивуватися, підтвердивши всім відому аксіому «все геніальне – просто»! Соковиті, стиглі, наповнені весняним або літнім сонечком овочі, можуть в миті ока перетворитися у найсмачнішу, ситний овочевий суп.
І що не менш важливо, для втілення такого шедевра знадобиться мінімум часу: буквально 3-5 хв. на підготовку овочів до запікання. І потім ще 2-3 хв. будуть витрачені на роботу з блендером.
Які овочі можна використовувати для супу? Мабуть, у виборі інгредієнтів Вас може стримувати тільки фантазія. Будь-які сезонні овочі ідеально підходять для приготування. Кабачки або цукіні, помідори, баклажани, солодкі перці, спаржа, спаржева квасоля, окра, батат, зелений горошок, буряк, гарбуз, морква, кукурудза, цибуля і часник і т. Д.
І звичайно, одними з найважливіших інгредієнтів будуть спеції: копчена мелена паприка, асафетида (можна замінити на 2-3 зубчики часнику), орегано і перець чилі.
А тепер детальніше. Для густого, кремового бульйону нам знадобиться:
- 1,5 л. води
- 1 велика цибулина
- 500 гр. стиглих помідорів
- 2 зубчики часнику (можна замінити на асафетиду)
- 2 ст. л. рослинного масла
- 3 ст. л. соку лимона або за смаком
- 1/2 ч. Л. сушеного орегано
- 1 ст. л. меленого чилі
- 1 ч. Л. копченої паприки (якщо ви не знайшли копчену паприку, використовуйте звичайну, додавши дрібку сушеного імбиру або пів чайної ложки свіжого)
- сіль за смаком
Інші інгредієнти:
- 2 кабачка або цукіні, краще різних кольорів
- 2-3 качана солодкої кукурудзи (можна замінити на консервовану)
- 6-8 помідорів чері
- 30 гр. м’якого сиру – фета, бринзи або дор блю (за бажанням)
- рослинна олія
- пучок свіжої петрушки або кінзи
- житні сухарики або сухарики з білого хліба. Або як на фото: смужки кукурудзяної коржі, обсмажені з рослинним маслом і спеціями на сковороді
- сіль, перець за бажанням
Зверніть увагу на те, що майже всі інгредієнти можна замінити на свій розсуд. У рецепті обов’язково потрібно залишити основу: помідори + цибуля + спеції. Інші овочі на Ваш вибір.
Готуємо суп з печених томатів, кабачків і кукурудзи
Для початку підготуємо основу для супу. Нарізаємо помідори на четвертинки, а цибулю – великими кільцями або півкільцями. Зверніть увагу на те, що помідори черрі в основу не йдуть. Їх ми додамо пізніше – свіжі в готовий суп.
Викладаємо часточки томатів, зубчики часнику і цибулю на деко, рясно скроплюємо рослинним маслом, змішуємо зі спеціями: орегано, чилі, копчена перуки, сіль.
Ставимо запікатися в духовку до повної готовності. Лук підрум’яниться, помідори також дійдуть до рум’яної скоринки.
Поки помідори запікаються, підготуємо кабачки і кукурудзу. Нарізаємо кабачки на кільця, кожне кільце ще на чотири частини. Відокремлюємо зерна кукурудзи від качана.
Збризгуємо маслом і відправляємо в духовку. Як тільки овочі стануть м’якими і рум’яними, можна виймати з духовки.
Помідори з цибулею і часником будуть готові значно швидше інших овочів. Тому поки запікаються цукіні і кукурудза, можна зробити крем-основу для овочевого супу. Збиваємо блендером печені томати, цибулю, часник і лимонний сік до густої, однорідної маси. Можна посолити за смаком.
Готуємо сухарики.
Тепер прийшов час зібрати суп. В крем-основу викладаємо печені кабачки і кукурудзу. Солимо, перчимо і додаємо сік лимона за смаком. Перед подачею на стіл, кладемо в суп половинки свіжих помідорів чері, скибочки м’якого сиру фета і сухарики.
Присипаємо свіжою зеленню.
Смачного!