Суп з квасолею, грибами і крутонами



Рецепт від Наталії Ш.

Супи я дуже люблю і готую їх вельми часто. Тому моя головна задача – готувати їх різноманітними, щоб вони не набридли, і ситними – чоловіка теж потрібно годувати 

Овочевий суп з квасолею

Сьогодні у нас смачний суп з квасолею і грибами. А ще з крутонами, які дуже йдуть такому супчику. Крутонами – це не просто нудні сухарі. Це чудове доповнення до супів і салатів родом з французької кухні. А французи, як відомо, знають толк в їжі.

Складові:

  • 2 л бульйону (у мене суміш з трьох капусти: Романеско, брокколі та цвітна капуста) або води
  • ½ склянки квасолі
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 3 картоплини
  • 200 г смажених грибів (у мене гливи)
  • 3 ст. л. рослинного масла
  • паприка за смаком (або 1/2 ч. л.)
  • куркума за смаком (або 1/2 ч. л.)
  • лавровий лист
  • трохи зелені свіжої або замороженої
  • суміш перців за смаком, сіль за смаком

Для крутонов:

  • 1 білий батон
  • щіпка орегано
  • дрібка солі
  • щіпка меленої паприки
  • щіпка сушеного часнику
  • 2 ст. л. оливкового масла

До слова, якщо ви любите супи з квасолею, тоді вам точно сподобається популярний грецький суп – фасолада з овочами, – назва говорить сама за себе: суп густий, має насичений смак та колір, ситний, легкий в приготуванні.

Як приготувати суп з квасолею, грибами і крутонами:

Квасоля напередодні ввечері я промила і замочила на ніч у холодній воді. Вранці зварила її до готовності. Але в принципі, можна використовувати і консервовану фасольку.

Відварна квасоля, замочений на ніч

Коли квасоля була готова, приступила до супу. До речі, я готую його не зовсім звичайним способом – так мені результат подобається набагато більше. Так що якщо у вас є товстостінна каструля, а ще краще, старий добрий казанок, то спробуйте і ви приготувати суп таким чином.

Очистила і нарізала цибулю. В казанок налила рослинне масло і виклала лук.

обсмажена цибулина

Морква натерла і відправила до цибулі.

обсмажена морквина

Потім нарізала кубиками очищену картоплю і виклала слідом за морквою.

черга картоплі

І додала трохи приправи під назвою «Морська сіль із зеленню, овочами і спеціями». Мені дуже подобається ця суміш спецій в супах. Потім кинула лавровий лист і паприку.

Спеція - морскакя сіль

Перемішала, додала трохи бульйону і залишила гаситися до м’якості картоплі.

бульйон

До речі, про бульйоні. Овочеві бульйони у мене завжди є в запасі (стоять в морозильній камері і чекають своєї черги). Для цього супу я використовувала бульйон з трьох капусти – брокколі, цвітної і Романеско.

Овочевий бульйон їх капусти

А поки картопля гасився, зайнялася крутонами. Нарізала невеликими кубиками батон.

батон кубиком

Виклала в глибоку миску. Посолити, додала сухий часник, паприку і орегано.

Полила оливковою олією, накрила миску кришкою і гарненько струснула кілька разів – щоб масло і спеції рівномірно розподілилися.

Потім переклала їх у формі і відправила в духовку хвилин на 40 при температурі 120 градусів.

готові крутони

Повернулася до супу. Коли картопля стала м’якою, виклала смажені гриби.

смажені вешенки

Влила бульйон, і потім кинула квасоля.

відварна квасоля

Відрегулювала сіль, поперчити і додала куркуму. Нарізала зелень. Кинула в суп.

свіжа зелень

Перемішала, довела до кипіння і через 3 хвилини вимкнула вогонь.

Смачний суп з грибами і бобовими готовий

Крутонами теж до цього часу якраз «поспіли».

Все, смачний суп з квасолею, вешенками і крутонами готовий!

Смачного!