Рецепт від Наталії Ш.
Супи я дуже люблю і готую їх вельми часто. Тому моя головна задача – готувати їх різноманітними, щоб вони не набридли, і ситними – чоловіка теж потрібно годувати
Сьогодні у нас смачний суп з квасолею і грибами. А ще з крутонами, які дуже йдуть такому супчику. Крутонами – це не просто нудні сухарі. Це чудове доповнення до супів і салатів родом з французької кухні. А французи, як відомо, знають толк в їжі.
Складові:
- 2 л бульйону (у мене суміш з трьох капусти: Романеско, брокколі та цвітна капуста) або води
- ½ склянки квасолі
- 1 цибуля
- 1 морква
- 3 картоплини
- 200 г смажених грибів (у мене гливи)
- 3 ст. л. рослинного масла
- паприка за смаком (або 1/2 ч. л.)
- куркума за смаком (або 1/2 ч. л.)
- лавровий лист
- трохи зелені свіжої або замороженої
- суміш перців за смаком, сіль за смаком
Для крутонов:
- 1 білий батон
- щіпка орегано
- дрібка солі
- щіпка меленої паприки
- щіпка сушеного часнику
- 2 ст. л. оливкового масла
До слова, якщо ви любите супи з квасолею, тоді вам точно сподобається популярний грецький суп – фасолада з овочами, – назва говорить сама за себе: суп густий, має насичений смак та колір, ситний, легкий в приготуванні.
Як приготувати суп з квасолею, грибами і крутонами:
Квасоля напередодні ввечері я промила і замочила на ніч у холодній воді. Вранці зварила її до готовності. Але в принципі, можна використовувати і консервовану фасольку.
Коли квасоля була готова, приступила до супу. До речі, я готую його не зовсім звичайним способом – так мені результат подобається набагато більше. Так що якщо у вас є товстостінна каструля, а ще краще, старий добрий казанок, то спробуйте і ви приготувати суп таким чином.
Очистила і нарізала цибулю. В казанок налила рослинне масло і виклала лук.
Морква натерла і відправила до цибулі.
Потім нарізала кубиками очищену картоплю і виклала слідом за морквою.
І додала трохи приправи під назвою «Морська сіль із зеленню, овочами і спеціями». Мені дуже подобається ця суміш спецій в супах. Потім кинула лавровий лист і паприку.
Перемішала, додала трохи бульйону і залишила гаситися до м’якості картоплі.
До речі, про бульйоні. Овочеві бульйони у мене завжди є в запасі (стоять в морозильній камері і чекають своєї черги). Для цього супу я використовувала бульйон з трьох капусти – брокколі, цвітної і Романеско.
А поки картопля гасився, зайнялася крутонами. Нарізала невеликими кубиками батон.
Виклала в глибоку миску. Посолити, додала сухий часник, паприку і орегано.
Полила оливковою олією, накрила миску кришкою і гарненько струснула кілька разів – щоб масло і спеції рівномірно розподілилися.
Потім переклала їх у формі і відправила в духовку хвилин на 40 при температурі 120 градусів.
Повернулася до супу. Коли картопля стала м’якою, виклала смажені гриби.
Влила бульйон, і потім кинула квасоля.
Відрегулювала сіль, поперчити і додала куркуму. Нарізала зелень. Кинула в суп.
Перемішала, довела до кипіння і через 3 хвилини вимкнула вогонь.
Крутонами теж до цього часу якраз «поспіли».
Все, смачний суп з квасолею, вешенками і крутонами готовий!
Смачного!