Пиріг з овочами на томатному соку



В осінній сезон немає нічого кращого на сніданок або вечерю, ніж овочевий пиріг, та ще й з чашкою справжнього чорного гарячого чаю або кави. Так як доступний овочевий набір до холодів бідніє, ми вибираємо найкорисніші, але при цьому і смачні інгредієнти для начинки пирога. Зараз вибір припав на картоплю і свіжу моркву, два інгредієнта, які доступні за ціною і свіжості всю зиму, але якщо ви хочете, то можете додати до овочевого асорті щось до смаку з домашньої або покупної заморозки: брокколі, кукурудзу, стручкову квасолю, кольорову капусту, солодкий перець, а можна ще смажені гриби або заздалегідь відварену квасолю.

Пісний пиріг на соку

До речі, тісто виходить дуже красивим на колір за рахунок додавання томатного соку. Смак у тесту теж оригінальний: насичений, добре підходить до будь-який овочевий або грибний начинці.

Якщо любите не солодку випічку без яєць, тоді ось вам ще два простих веган рецепта: пиріг з картопляного тіста з грибами і капустою і пісний овочевий пиріг з перловою кашею і грибами.

Складові:

  • 0,5 ст. томатного соку,
  • 100 мл рослинного масла,
  • 2 ст. борошна,
  • 1 морква,
  • 4-7 шт. картоплі,
  • щіпка цукру і розпушувача,
  • ½ ч. Л. солі,
  • 1/3 чорного меленого перцю

Пісний овочевий пиріг на томатному соку

Просіваємо борошно кілька разів через сито для кращої її аерації і додаємо в неї розпушувач, все перемішуємо.

У замесочное блюдо наливаємо солоний томатний сік (якщо використовуєте сік свіжих помідорів, то просто присолите за смаком).

Рослинна олія, сіль, цукор.

Рослинна олія

Додаємо борошно в масло з соком невеликими порціями.

просіяне борошно

І замішуємо тісто, яке потім потрібно відкласти в сторону на 30 хвилин, щоб воно відпочило.

Відварюємо картоплю і моркву в шкірці.

відварені овочі

Очищаємо обидва овоча. Після цього нарізаємо все кубиками. Складаємо картопля і морква в миску, зверху перчимо і солимо. Овочі можна зварити до напівготовності, адже потім вони будуть ще доходити в духовці. А можна і розварити добре, однаково смачно.

Після цього, дістаємо тісто і ділимо його на дві частини. Першу частину розгортаємо і укладаємо на дно форми.

розкачане тісто

Зверху викладаємо заздалегідь приготовлену овочеву начинку і накриваємо її другою частиною тіста.

Скріплюємо краю.

З шматка тесту (обрізків) робимо квітку.

І викладаємо його зверху на пиріг.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо в неї пиріг на 25 хвилин.

Пиріг готовий до випіканняПеріодично поглядаємо в духовку і визначаємо, якщо тісто занадто рано підгорає, то накриваємо його фольгою.

Пісний пиріг на томатному соку потрібно остудити, а потім подавати його до столу.

Ось такий гарний пиріг вийшов, вид в розрізі:

Смачного!