В осінній сезон немає нічого кращого на сніданок або вечерю, ніж овочевий пиріг, та ще й з чашкою справжнього чорного гарячого чаю або кави. Так як доступний овочевий набір до холодів бідніє, ми вибираємо найкорисніші, але при цьому і смачні інгредієнти для начинки пирога. Зараз вибір припав на картоплю і свіжу моркву, два інгредієнта, які доступні за ціною і свіжості всю зиму, але якщо ви хочете, то можете додати до овочевого асорті щось до смаку з домашньої або покупної заморозки: брокколі, кукурудзу, стручкову квасолю, кольорову капусту, солодкий перець, а можна ще смажені гриби або заздалегідь відварену квасолю.
До речі, тісто виходить дуже красивим на колір за рахунок додавання томатного соку. Смак у тесту теж оригінальний: насичений, добре підходить до будь-який овочевий або грибний начинці.
Якщо любите не солодку випічку без яєць, тоді ось вам ще два простих веган рецепта: пиріг з картопляного тіста з грибами і капустою і пісний овочевий пиріг з перловою кашею і грибами.
Складові:
- 0,5 ст. томатного соку,
- 100 мл рослинного масла,
- 2 ст. борошна,
- 1 морква,
- 4-7 шт. картоплі,
- щіпка цукру і розпушувача,
- ½ ч. Л. солі,
- 1/3 чорного меленого перцю
Пісний овочевий пиріг на томатному соку
Просіваємо борошно кілька разів через сито для кращої її аерації і додаємо в неї розпушувач, все перемішуємо.
У замесочное блюдо наливаємо солоний томатний сік (якщо використовуєте сік свіжих помідорів, то просто присолите за смаком).
Рослинна олія, сіль, цукор.
Додаємо борошно в масло з соком невеликими порціями.
І замішуємо тісто, яке потім потрібно відкласти в сторону на 30 хвилин, щоб воно відпочило.
Відварюємо картоплю і моркву в шкірці.
Очищаємо обидва овоча. Після цього нарізаємо все кубиками. Складаємо картопля і морква в миску, зверху перчимо і солимо. Овочі можна зварити до напівготовності, адже потім вони будуть ще доходити в духовці. А можна і розварити добре, однаково смачно.
Після цього, дістаємо тісто і ділимо його на дві частини. Першу частину розгортаємо і укладаємо на дно форми.
Зверху викладаємо заздалегідь приготовлену овочеву начинку і накриваємо її другою частиною тіста.
Скріплюємо краю.
З шматка тесту (обрізків) робимо квітку.
І викладаємо його зверху на пиріг.
Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо в неї пиріг на 25 хвилин.
Періодично поглядаємо в духовку і визначаємо, якщо тісто занадто рано підгорає, то накриваємо його фольгою.
Пісний пиріг на томатному соку потрібно остудити, а потім подавати його до столу.
Ось такий гарний пиріг вийшов, вид в розрізі:
Смачного!