Варення з малини на зиму



Варення з малини на зиму

Для варення вибираємо стиглі цілі ягоди малини, перебираємо їх від паличок і листочків.

Варення з малини рецепт

Ретельно промиваємо ягоди під проточною водою. Якщо малина дуже брудна, її слід помістити в каструлю з розчином кухонної солі, для того, щоб її очистити від личинок малинового жучка. Коли личинки спливли, їх слід акуратно зняти ложкою, а малину ще раз промити під водою.

Варення з малини на зиму

Варення з малини на зиму

Складові:

  • малина – 1 кг;
  • цукор – 1,5 кг;
  • ванільний цукор – 1 упаковка;
  • 1 стакан води.

Процес приготування:

1. Промиту малину трохи підсушують. Потім засипаємо ягоди цукром і даємо настоятися 3 години. Поки малина настоюється і дає сік, ми приступимо до приготування сиропу. Для цього заливаємо в каструлю воду і додаємо в неї пачку ванільного цукру, доводимо до кипіння і вливаємо в малину. Сироп з ягодами ставимо на вогонь і кип’ятимо 2 години. Довівши до кипіння вміст, відставляємо до повного охолодження.

2. Потім знову ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. У той час, коли вариться варення, ставимо стерилізовані банки на водяну баню щоб підігріти, так як варення потрібно розливати по гарячих банкам. Закипіле варення розливаємо по банках і закочує.

За рецепт дякуємо Людмилу Селезньову.

Варення з малини в мікрохвильовці

Мікрохвильовка сьогодні є в кожному будинку. Багато хто думає, що в ній можна тільки підігрівати їжу, але це не так. У мікрохвильовці можна готувати багато різних страв і навіть можна приготувати варення!

Розповім вам один дуже простий рецепт малинового варення в мікрохвильовці. Готувати його можна як з свіжих, так і з заморожених ягід. Взимку варення з малини дуже корисно, але вживати його слід тільки в невеликих кількостях.

Складові:

  • Малина заморожена або свіжа – 0,5 кг;
  • Лимон – 0,5 шт .;
  • Цукровий пісок – 1 склянка.

Як приготувати малинове варення в мікрохвильовці

1. Ягоди обережно промиваємо, намагаємося максимально зберегти їх форму під час обробки, щоб ягоди не втратили багато соку.

2. Перекласти малину в посуд, придатну для використання в мікрохвильовій печі. Зверху посипати піском і полити соком половини лимона. Все обережно перемішуємо.

3. Посуд з малиною ставимо в мікрохвильовку і вмикаємо її на повну потужність. Встановимо час – 10 хвилин. Відкриємо мікрохвильовку і завадимо малину, потім знову включимо її на 5-7 хвилин до повної готовності варення.

4. Щоб варення з малини зберігалося всю зиму, його потрібно відразу перелити в простерилізовані банки і закатати, не чекаючи охолодження.

Якщо ви готуєте варення з замороженої малини, попередньо розморожувати її не слід. Просто готуйте варення СВЧ трохи довше (на 2-3 хвилини).

Автор рецепта: Сабирова Гульнара.

Приємного апетиту і хороших рецептів!

З повагою, Анюта.