Запечена карась з картоплею



Якщо ви все ще обходьте увагою місцеву рибку, маю на увазі карася, вважаючи за краще морепродукти, то ви робите це даремно. Існує безліч способів приготування страв з річкової риби, причому, не дивлячись на костистих, сповна можна насолодитися смаком і ароматом білого м’яса.

Сьогодні хотілося б розповісти, як приготувати карася декількома способами, запеченого в духовці і мультиварці. Під яким соусом його запікати, зі сметаною або майонезом – на ваш розсуд.

Для начинки використовується картопля і ріпчасту цибулю, звичайно ж, спеції, з ними риба стає ще більш смачною.
Приступимо! Для приготування карася з картоплею в обох випадках вам буде потрібно цілком доступний і бюджетний набір продуктів. Список для однієї великої порції, готуємо виходячи з кількості персон.

Запечена карась в духовці

запечена карась

Складові:

  • Карась (великий) – 1 штука,
  • Картопля 2 – 3 бульби,
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка,
  • Сіль за смаком,
  • Лимонний сік ½ ч. Ложки,
  • Спеції на ваш вибір (чорний і червоний мелений перець),
  • Майонез або сметана 2-3 ст. ложки,
  • Олія – ​​1,5 ст. ложки.

Процес приготування:

Спочатку попатраєте рибку, ретельно промийте. Просушіть і збризніть лимонним соком. Сік лимона допоможе видалити неприємні для багатьох запахи річковий рибки і додасть і так ароматного м’яса ще більше смаку.

карась свіжий

У невеликій мисці змішайте невелику кількість солі і чорного меленого перцю. Отриманою сумішшю натріть тушку рибки як зсередини, так і зовні. Залиште на 15 – 20 хвилин для того щоб вона промаринувалося, просочилася сіллю і спеціями.

Очищені бульби промийте, наріжте тонкою довгою соломкою. Саме для начинки потрібно один бульба, решта наріжте довільно, вони будуть виконувати роль «подушки». Очищену цибулину наріжте тонкими півкільцями.

Лук і картопля соломкою

Посипте цибулю і картоплю спеціями, перцем і сіллю, злегка перемішайте, але не приминаю, щоб не поламати підлозі колечка. Підготовленими овочами начините черевце карасика, і в разі потреби скріпіть шпажкою або зубочистками. Змастіть верхню частину риби майонезом або сметаною на ваш вибір.

Карась з картоплею у фользі

Запечені карасі в духовці готуються дуже просто. Просто виклавши рибку і картоплю на фольгу, готуємо 30 – 35 хвилин, температура 180 градусів (духову шафу заздалегідь прогріти).

Карась запечений в фользі

Як приготувати карася в мультиварці

Карась запечений в мультиварці

Так само готуємо фаршированого карася на картопляної подушці. Змастіть дно чаші невеликою кількістю рослинної олії і викладіть пластики картоплі. Поверх картопельки укладіть фаршировану рибину і закрийте кришку мультиварки.

Карась рецепт в мультиварці

У моїй мультиварці – скороварці немає спеціальної програми для приготування рибних страв, тому поекспериментувавши, я, вибрала програму «М’ясо / Курча», виставивши час 15 хвилин. Разом час приготування 25 хвилин, це з урахуванням нагнітання пара скороваркою (10 хвилин).

Приготування курки в мультиварці

Готову рибу подавати на блюді разом з тим гарніром, яким вона готувалася.

Карась з майонезом

Приємного вам апетиту!

Ще один не менш смачний варіант, карасі запечені з луком:

Карась в духовці