Ватрушки з сиром



Від наших спільних предків слов’ян прийшов рецепт приготування смачних пирогів з сиром. І на сьогоднішній день хороші господині шукають свій найкращий рецепт ватрушек. Я його знайшла і завжди використовую. Королівські ватрушки з сиром з дріжджового тіста я намагаюся піч ближче до вихідних днях, коли всі члени сім’ї в зборі. Взагалі-то ватрушки печуться з тіста різних видів. Це може бути, як листкове, так і дріжджове, і прісне тісто. Але самим класичним тестом для ватрушок, безсумнівно, вважають дріжджове. А начинку завжди роблять із сиру.

Смачні дріжджові ватрушки з сиром

ватрушки

Щоб сирна начинка стала ще більш смачною, в неї ви можете додати цукати, ванілін, різні ягоди і фрукти. Є навіть любителі солоної начинки. Тоді до сиру кладуть смажену цибулю і ароматну зелень.

Для приготування ватрушок потрібно купувати тільки свіжі продукти. Виходячи з цього, сир вибирайте ретельно і пробуйте на смак.

Складові:

Тісто для королівських ватрушек:

  • 11 г (маленька упаковка) сухих дріжджів;
  • 40 г цукру;
  • 250 мл пастеризованого молока;
  • 3 курячих яйця середнього розміру;
  • дрібка солі;
  • 300 г борошна (переважно вищого сорту);
  • 50 г м’якого вершкового масла високої жирності.

Продукти для начинки:

  • 500 г жирного сиру;
  • 2 курячих яйця;
  • ½ ч. Л. ванільного цукру або 1 г ваніліну;
  • 40 г вершкового масла;
  • 150 г цукру;
  • 1 ст. л. густий жирної сметани;
  • 1 яєчний жовток для змазування ватрушек.

Процес приготування:

Рецепт тіста для ватрушокДовго шукала вдалий рецепт тесту для повітряних ватрушек. У підсумку знайшла і розповідаю його вам. Дріжджове тісто на ватрушки ви, звичайно, можете купити в будь-якому супермаркеті, що значно прискорить процес всього приготування. Вибір завжди за вами.

дріжджі цукорСкористайтеся мискою глибше і розмішайте в ній активні дріжджі плюс цукор і сіль.

Дріжджі цукор молокоМалими порціями наливайте трохи тепле молоко.

дріжджі опараНа 15 хвилин відсуньте вбік, щоб опара ожила і запінили.

борошно яйцяВ іншу суху посуд просійте борошно, додайте збиті яйця.

Борошно яйця маслоІ влийте тепле, але розтоплене вершкове масло.

Тісто для ватрушокЗ’єднайте борошняну і Опарний маси, вимішайте. У вас вийде справжнє живе дріжджове тісто.

Рецепт начинки для ватрушокНехай воно постоїть в теплі, поки ви будете робити сирну начинку.

Сир для ватрушокСир необхідно протерти через дрібне сито або скористатися в такому випадку блендером.

Сир з цукромЦим ми зможемо домогтися ніжною і однорідної структури начинки. Всипте цукор.

Сир в начинку ватрушокДля додаткового посилення аромату всипте ванілін.

сир жовткиДодайте збиті яєчні жовтки.

Сирна начинка для ватрушокПеремішайте, щоб начинка вийшла однаковою структури. Вершкове масло необхідно розтопити на тихому вогні і влити до сирної маси. Туди ж влийте сметану.

приготування ватрушекУвімкніть духовку на 180⁰, щоб вона добре розігрілася. Готове дріжджове тісто поділіть на 8 або 10 частин.

Як приготувати ватрушкиСкачайте кожен шматочок руками, надаючи їм круглу форму. Дайте 10-15 хвилин кулькам подняться.Затем дно сухого склянки занурте в борошно і натисніть дном на кожен кульку з тіста.

Домашні ватрушки рецептТаким чином, у вас вийде рівна ямка для начинки. Перенесіть заготовки на деко.

сирні ватрушкиЗаповніть поглиблення солодкої сирною масою.

рецепт ватрушокКоролівські ватрушки змащуйте збитим яєчним жовтком, щоб в процесі випікання вони красиво зарум’янилися.

Ватрушки в духовціДеко з піднялися ватрушками поставте в духовку і печіть їх 25-30 хвилинок.

Ватрушки з дріжджового тістаДомашні ватрушки з сиром в духовці готові, кличте всіх до столу!

Ватрушки фото рецептBon Appetite!

За покроковий фото рецепт дякуємо Наталію Ісаєнко.

Якщо немає бажання возитися з дріжджовим тестом, приготуйте бездріжджову шоколадну ватрушку у вигляді пирога:

ватрушка ярмарокЯк готується ватрушка "Ярмарок" ->

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!

З повагою, Анюта.