Від наших спільних предків слов’ян прийшов рецепт приготування смачних пирогів з сиром. І на сьогоднішній день хороші господині шукають свій найкращий рецепт ватрушек. Я його знайшла і завжди використовую. Королівські ватрушки з сиром з дріжджового тіста я намагаюся піч ближче до вихідних днях, коли всі члени сім’ї в зборі. Взагалі-то ватрушки печуться з тіста різних видів. Це може бути, як листкове, так і дріжджове, і прісне тісто. Але самим класичним тестом для ватрушок, безсумнівно, вважають дріжджове. А начинку завжди роблять із сиру.
Смачні дріжджові ватрушки з сиром
Щоб сирна начинка стала ще більш смачною, в неї ви можете додати цукати, ванілін, різні ягоди і фрукти. Є навіть любителі солоної начинки. Тоді до сиру кладуть смажену цибулю і ароматну зелень.
Для приготування ватрушок потрібно купувати тільки свіжі продукти. Виходячи з цього, сир вибирайте ретельно і пробуйте на смак.
Складові:
Тісто для королівських ватрушек:
- 11 г (маленька упаковка) сухих дріжджів;
- 40 г цукру;
- 250 мл пастеризованого молока;
- 3 курячих яйця середнього розміру;
- дрібка солі;
- 300 г борошна (переважно вищого сорту);
- 50 г м’якого вершкового масла високої жирності.
Продукти для начинки:
- 500 г жирного сиру;
- 2 курячих яйця;
- ½ ч. Л. ванільного цукру або 1 г ваніліну;
- 40 г вершкового масла;
- 150 г цукру;
- 1 ст. л. густий жирної сметани;
- 1 яєчний жовток для змазування ватрушек.
Процес приготування:
Довго шукала вдалий рецепт тесту для повітряних ватрушек. У підсумку знайшла і розповідаю його вам. Дріжджове тісто на ватрушки ви, звичайно, можете купити в будь-якому супермаркеті, що значно прискорить процес всього приготування. Вибір завжди за вами.
Скористайтеся мискою глибше і розмішайте в ній активні дріжджі плюс цукор і сіль.
Малими порціями наливайте трохи тепле молоко.
На 15 хвилин відсуньте вбік, щоб опара ожила і запінили.
В іншу суху посуд просійте борошно, додайте збиті яйця.
І влийте тепле, але розтоплене вершкове масло.
З’єднайте борошняну і Опарний маси, вимішайте. У вас вийде справжнє живе дріжджове тісто.
Нехай воно постоїть в теплі, поки ви будете робити сирну начинку.
Сир необхідно протерти через дрібне сито або скористатися в такому випадку блендером.
Цим ми зможемо домогтися ніжною і однорідної структури начинки. Всипте цукор.
Для додаткового посилення аромату всипте ванілін.
Додайте збиті яєчні жовтки.
Перемішайте, щоб начинка вийшла однаковою структури. Вершкове масло необхідно розтопити на тихому вогні і влити до сирної маси. Туди ж влийте сметану.
Увімкніть духовку на 180⁰, щоб вона добре розігрілася. Готове дріжджове тісто поділіть на 8 або 10 частин.
Скачайте кожен шматочок руками, надаючи їм круглу форму. Дайте 10-15 хвилин кулькам подняться.Затем дно сухого склянки занурте в борошно і натисніть дном на кожен кульку з тіста.
Таким чином, у вас вийде рівна ямка для начинки. Перенесіть заготовки на деко.
Заповніть поглиблення солодкої сирною масою.
Королівські ватрушки змащуйте збитим яєчним жовтком, щоб в процесі випікання вони красиво зарум’янилися.
Деко з піднялися ватрушками поставте в духовку і печіть їх 25-30 хвилинок.
Домашні ватрушки з сиром в духовці готові, кличте всіх до столу!
Bon Appetite!
За покроковий фото рецепт дякуємо Наталію Ісаєнко.
Якщо немає бажання возитися з дріжджовим тестом, приготуйте бездріжджову шоколадну ватрушку у вигляді пирога:
Як готується ватрушка "Ярмарок" ->
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!
З повагою, Анюта.