Вишневе варення дуже смачне і запашне. Його аромат нагадує безтурботне дитинство. А з чашкою гарячого чаю холодними зимовими вечорами воно підбадьорить і нагадає про літо. Здається, що зварити вишневе варення – не складає особливих труднощів. Але у кожної господині є свої секрети, тому воно виходить по-різному.
Вишневе варення з кісточками
Рецепт з попередніми приготуванням сиропу з цукру без відділення кісточок у вишень.
Складові:
- На кожен кг вишні знадобляться:
- 1-1.5 цукрового піску,
- 200 мл води.
Процес приготування:
Спочатку потрібно приготувати сироп. У велику каструлю або емальований ємність (наприклад, невеликий тазик) влийте 1 стакан води (200 мл). На середньому вогні, постійно помішуючи, додайте невеликими порціями цукор (1,5 кг).
Доведіть тільки до кипіння.
1 кг вишні промийте. Видаліть плодоніжки і пошкоджені плоди. Викладіть вишню в сироп і перемішайте.
Залиште настоятися на 3-4 години.
Потім поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і при цьому постійно помішуйте. Зніміть з вогню і залиште на 12 годин.
Далі зробіть знову те ж саме. Також залиште на 12 годин.
Через цей час доведіть варення до кипіння і залиште варитися на середньому вогні 30 хвилин.
Смачне ароматне вишневе варення з кісточками готове, залишилося розлити його по банкам на зиму, які попередньо потрібно обдати окропом або простерилізувати будь-яким зручним способом (їх і кришки).
Незважаючи на гадану трудомісткість приготування вишневого варення таким способом, це не вимагає особливих здібностей і вмінь. Приготувати його зможе кожен.
Смачного! Автор рецепта і фото: Віталіна.
Варення з суниці – >>