Вишневе варення з кісточками



Вишневе варення дуже смачне і запашне. Його аромат нагадує безтурботне дитинство. А з чашкою гарячого чаю холодними зимовими вечорами воно підбадьорить і нагадає про літо. Здається, що зварити вишневе варення – не складає особливих труднощів. Але у кожної господині є свої секрети, тому воно виходить по-різному.

Вишневе варення з кісточками

Вишневе варення з кісточками

Рецепт з попередніми приготуванням сиропу з цукру без відділення кісточок у вишень.

Складові:

  • На кожен кг вишні знадобляться:
  • 1-1.5 цукрового піску,
  • 200 мл води.

Процес приготування:

Сироп цукор для варенняСпочатку потрібно приготувати сироп. У велику каструлю або емальований ємність (наприклад, невеликий тазик) влийте 1 стакан води (200 мл). На середньому вогні, постійно помішуючи, додайте невеликими порціями цукор (1,5 кг).

Сироп для варенняДоведіть тільки до кипіння.

Рецепт вишневого варення1 кг вишні промийте. Видаліть плодоніжки і пошкоджені плоди. Викладіть вишню в сироп і перемішайте.

Рецепт варення з вишніЗалиште настоятися на 3-4 години.

Варення з вишніПотім поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і при цьому постійно помішуйте. Зніміть з вогню і залиште на 12 годин.

Далі зробіть знову те ж саме. Також залиште на 12 годин.

Вишневе варення з кісточкамиЧерез цей час доведіть варення до кипіння і залиште варитися на середньому вогні 30 хвилин.

Смачне ароматне вишневе варення з кісточками готове, залишилося розлити його по банкам на зиму, які попередньо потрібно обдати окропом або простерилізувати будь-яким зручним способом (їх і кришки).

Вишневе варення з кісточками рецептНезважаючи на гадану трудомісткість приготування вишневого варення таким способом, це не вимагає особливих здібностей і вмінь. Приготувати його зможе кожен.

Смачного! Автор рецепта і фото: Віталіна.

Варення з суниціВарення з суниці – >>