Запіканка з куркою – смачне, швидке, корисне, зручне і ситне блюдо у всіх своїх проявах. Ніжна курочка в повітряної молочно-яєчної заливанні з сирною скоринкою і нотками кропу – відмінний початок дня! Консистенція запіканки виходить дуже ніжна і повітряна. Легка в приготуванні, практично дієтична куряча запіканка відмінно підійде для дітей і тих, хто стежить за фігурою.
Запіканка з куркою
фото рецепт курячої запіканки в духовці
Склад продуктів дуже простий, але результат змусить вас здивуватися. Для тих, хто хоче отримати на виході більш ситне блюдо, замість курячих грудок варто використовувати м’ясо з стегенець. Зі смаком запіканки можна експериментувати з допомогою різноманітної зелені і спецій.
Готується куряча запіканка в духовці або мультиварці, подається з салатом зі свіжих овочів. А ложечка свіжої сметани додасть страві особливий шарм.
Складові:
- куряче філе – 300 г;
- борошно пшеничне – 2 ст.л .;
- яйця курячі – 2 шт .;
- молоко – 150 мл;
- сир твердий – 50 г;
- пучок кропу;
- коріандр – 0,5 ч.л .;
- каррі – 1 щіпка;
- сода – 0,5 ч.л .;
- сіль за смаком;
- перець – 1 щіпка.
Процес приготування:
Курку пропускаємо через великі отвори м’ясорубки або ріжемо ножем дуже дрібно.
Відправляємо подрібнене м’ясо на розігріту сковорідку, плеснув туди трошки рослинного масла.
Перемішуємо, щоб все м’ясо «зчепилося» і накриваємо кришкою. Воно повинно ніжитися у власному соку.
Коли весь курячий сік випарується, додаємо коріандр і карі, солимо і перчимо м’ясо.
Перемішуємо і тут же вимикаємо. Нам не потрібно, щоб курка почала смажитися. М’ясо грудки виходить дуже м’яке і соковите.
Поки курячий фарш злегка остигає, натираємо сир, використовуючи крупну тертку.
Дуже дрібно шаткуємо свіжий кріп.
Яйця розбиваємо в молоко, солимо.
Добре збиваємо, використовуючи віночок або міксер. В отриману яєчно-молочну суміш просіюємо борошно.
І знову збиваємо, поки суміш не стане однорідною, без борошняних грудочок.
Далі додаємо в суміш кріп і перець.
Перемішуємо бовтанку ложкою. Викладаємо в рідку суміш курку і натертий сир.
Ретельно перемішуємо всі інгредієнти. У добре змащену маслом форму виливаємо отриману основу і відправляємо в попередньо розігріту духовку.
Запіканка з курки в духовці готується при 200 градусах орієнтовно 30-35 хв до зарум’янювання.
Запіканка з курячою грудкою готова! Чудовий варіант для сніданку або легкого перекусу.
Як приготувати смачну запіканку розповіла Софія Березина, рецепт і фото автора.