Запіканка з куркою



Запіканка з куркою – смачне, швидке, корисне, зручне і ситне блюдо у всіх своїх проявах. Ніжна курочка в повітряної молочно-яєчної заливанні з сирною скоринкою і нотками кропу – відмінний початок дня! Консистенція запіканки виходить дуже ніжна і повітряна. Легка в приготуванні, практично дієтична куряча запіканка відмінно підійде для дітей і тих, хто стежить за фігурою.

Запіканка з куркою

Запіканка з куркою

фото рецепт курячої запіканки в духовці

Склад продуктів дуже простий, але результат змусить вас здивуватися. Для тих, хто хоче отримати на виході більш ситне блюдо, замість курячих грудок варто використовувати м’ясо з стегенець. Зі смаком запіканки можна експериментувати з допомогою різноманітної зелені і спецій.

Готується куряча запіканка в духовці або мультиварці, подається з салатом зі свіжих овочів. А ложечка свіжої сметани додасть страві особливий шарм.

Складові:

Куряча запіканка інгредієнти

  • куряче філе – 300 г;
  • борошно пшеничне – 2 ст.л .;
  • яйця курячі – 2 шт .;
  • молоко – 150 мл;
  • сир твердий – 50 г;
  • пучок кропу;
  • коріандр – 0,5 ч.л .;
  • каррі – 1 щіпка;
  • сода – 0,5 ч.л .;
  • сіль за смаком;
  • перець – 1 щіпка.

Процес приготування:

Курку пропускаємо через великі отвори м’ясорубки або ріжемо ножем дуже дрібно.

Подрібнити куряче м'ясо

Відправляємо подрібнене м’ясо на розігріту сковорідку, плеснув туди трошки рослинного масла.

Куряче м'ясо на сковороді

Перемішуємо, щоб все м’ясо «зчепилося» і накриваємо кришкою. Воно повинно ніжитися у власному соку.

Тушковане куряче філе

Коли весь курячий сік випарується, додаємо коріандр і карі, солимо і перчимо м’ясо.

Спеції відварене куряче філе

Перемішуємо і тут же вимикаємо. Нам не потрібно, щоб курка почала смажитися. М’ясо грудки виходить дуже м’яке і соковите.

Запіканка з курячого філе

Поки курячий фарш злегка остигає, натираємо сир, використовуючи крупну тертку.

Курячий фарш сир

Дуже дрібно шаткуємо свіжий кріп.

подрібнений кріп

Яйця розбиваємо в молоко, солимо.

Яйця молоко сіль

Добре збиваємо, використовуючи віночок або міксер. В отриману яєчно-молочну суміш просіюємо борошно.

Борошно в яєчно-молочну суміш

І знову збиваємо, поки суміш не стане однорідною, без борошняних грудочок.

Збити яєчно-молочну суміш

Далі додаємо в суміш кріп і перець.

Кріп перець в яєчну суміш

Перемішуємо бовтанку ложкою. Викладаємо в рідку суміш курку і натертий сир.

Яєчна суміш курка сир

Ретельно перемішуємо всі інгредієнти. У добре змащену маслом форму виливаємо отриману основу і відправляємо в попередньо розігріту духовку.

Основа для запіканки в формі

Запіканка з курки в духовці готується при 200 градусах орієнтовно 30-35 хв до зарум’янювання.

Запіканка з курки в духовці

Запіканка з курячою грудкою готова! Чудовий варіант для сніданку або легкого перекусу.

куряча запіканка

Як приготувати смачну запіканку розповіла Софія Березина, рецепт і фото автора.