Солодка запіканка з макаронів – спогад з дитячого садка. І деяким дорослим хочеться хоча б іноді зануритися в ту атмосферу дитинства, для кого столовскіх їжа була чимось чудовим. У домашніх умовах теж легко можна приготувати солодку запіканку, наприклад, з дрібної вермішелі з фруктами і ягодами.
Зробити це ви зможете приблизно за 50-60 хвилин. Для начинки можна використовувати будь-які ягоди (малина, полуниця) або фрукти (груша, персик). Для любителів сиру можна навіть спробувати вдосконалений рецепт з цим інгредієнтом.
Але про все по порядку. Спочатку приготуйте просту запіканку з вермішелі з яблуком і вишнею, а потім вже будете експериментувати.
Солодка запіканка з макаронів
макаронна запіканка рецепт
- сметана 10% – 2 ст. ложки,
- молоко – 0,5 склянки,
- вермішель (готова) – 6-7 ст. ложок,
- яйця курячі – 2 шт.,
- цукровий пісок – 2 ст. ложки,
- яблуко – 1 шт.,
- вишня – 50 грамів,
- вершкове масло – 20 грамів,
- сіль – для варіння вермішелі.
Сметану перекладіть в глибоку миску, в якій ви будете готувати заливку для запіканки.
Залийте туди ж молоко.
Вбийте курячі яйця.
Засипте цукровий пісок і добре всколотіте масу віночком.
Яблуко очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.
Вишню очистіть від кісточок і наріжте її на 2-4 частини.
Вермішель відварити в підсоленій воді до напівготовності. Після того як промиєте вермішель, додайте олію і перемішайте.
У миску з молоком і яйцями викладіть терте яблуко, нарізану вишню і вермішель. Добре перемішайте масу для солодкої запіканки.
Підготуйте силіконові формочки і перекладіть в них масу. Можна накладати майже повні форми, так як в процесі випікання запіканка не підніметься.
Поставте форми для кексів в духовку і випікайте при температурі 170-180 градусів приблизно 25-35 хвилин.
Приємного чаювання!
Запіканка з макаронів з сиром і куркою – швидкий варіант приготування смачної вечері або сніданку. Таке блюдо зручно брати з собою, наприклад, на роботу. Його можна їсти і холодним, і теплим.
Та й час приготування особливо порадує. Вже через годину, а то й менше, ви зможете подати запіканку смачну до вечері.
В якості начинки можна використовувати не тільки куряче філе, а й ковбасу, шинку, гриби і інші продукти.
Запіканка з макаронів з сиром і куркою
як приготувати запіканку з макаронів
Складові:
- яйця курячі – 3 шт.,
- молоко – 1 стакан,
- вермішель (суха) – 3 склянки,
- сир твердий – 100 грамів,
- манна крупа – 2 ст. ложки,
- сіль за смаком,
- куряче філе – 100 грамів,
- вершкове масло – 30 грамів,
- рослинне масло – змазати форму.
Процес приготування:
Візьміть курячі яйця і вбийте їх в миску.
До яйцям залийте молоко.
Поставте каструлю з водою на плиту, додайте сіль. Коли вода закипить, засипте дрібну вермішель. Варіть приблизно 5-6 хвилин. Важливо стежити, щоб вермішель не розвариться, тому за кілька хвилин до готовності, вимкніть вогонь. Злийте воду, промийте під проточною водою. Покладіть шматочок вершкового масла і добре перемішайте дрібні макарони.
Твердий сир натріть на крупній тертці або зробіть це в измельчителе. Приблизно половину викладіть в миску з яйцями і молоком, а залишився сир піде, щоб засипати верх запіканки.
Засипте манну крупу і перемішайте масу.
Куряче філе заздалегідь відваріть або приготуйте в духовці, потім дрібно порубати.
Викладіть курку і макарони в миску з заливанням для запіканки, яку ви приготували раніше.
Форму для запікання змастіть будь-яким маслом і перелийте масу в неї.
Зверху посипте запіканку сиром, який ви залишили для цього.
Поставте форму в духовку, розігріту до 170-180 градусів, і готуйте приблизно 30-40 хвилин.
Готова запіканка з макаронів з сиром і куркою нарізається на порційні шматочки і подається до столу.
Смачного!
Автор рецепта і фото: Хоновец Євгена