Всі знають, що сир дуже корисний продукт, який обов’язково потрібно включати в раціон харчування. Але, не завжди і не всі, особливо молодші члени сім’ї, їдять його в чистому вигляді. На щастя, є способи, які допомагають зробити страви з сиру таким смачними, що не спробувати їх буває неможливо. Сьогодні в нашому меню сирна запіканка з яблуками.
Запіканку можна зробити ще смачніше і ароматні, якщо додати до сиру не сире, а обсмажені на вершковому маслі і злегка закарамелізірованние яблука. Вони додадуть готовому страві соковитість, свіжість і насолоду.
Запіканка сирна з яблуками
Примітка: замість сиру можна використовувати сирну масу, а яблука при бажанні можна замінити грушами або айвою.
рецепт сирної запіканки з яблуками
Порада: із решти яблучної шкірки і ще кількох яблук (а може бути і інших свіжих або заморожених фруктів) можна швидко зварити смачний і ароматний компот.
Складові:
- сир (жирністю 9%) – 250 грам,
- кефір або сметана – 100 мл,
- сирі яйця – 2 шт.,
- цукровий пісок – 50 грам,
- пшеничне борошно – 50 грам,
- велика сіль – щіпка,
- кисло-солодкі яблука – 2-3 шт.,
- вершкове масло – 1-2 столові ложки,
- мелена кориця – до смаку.
Процес приготування:
Яблука очистити від шкірки і нарізати не надто тонкими часточками. Розтопити в сковороді вершкове масло і обсмажити на ньому шматочки фруктів з додаванням 1 столової ложки цукру.
Як тільки яблука стануть м’якими, відставити їх в сторону до повного охолодження.
У глибокій чаші з’єднати сир, кефір, сирі яйця, сіль і залишки цукру.
Ретельно перемішати інгредієнти до отримання однорідної сирної маси, а потім так само інтенсивно вмішати в неї необхідну кількість просіяного борошна.
Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти на її дно обсмажені в олії яблучні дольки.
Сирну масу вилити поверх шару з яблук, намагаючись, щоб вона покрила яблука повністю. Додати мелену корицю, орієнтуючись на свій смак, але не слід дуже старатися.
Випікати запіканку з сиром в духовці при 180 градусах близько 35 хвилин.
Остиглий десерт з сиру розрізати на порції і подати на стіл разом з охолодженим компотом. При бажанні, порційні шматочки запіканки можна знову посипати меленою корицею.
Смачного!