Згущене молоко рецепти



А ви ніколи не замислювалися над тим, щоб приготувати домашню згущене молоко? Ось і мені стало цікаво, як її готують. Навколо цього нехитрого продукту стільки розмов, оповідань і застережень! Стала я вивчати це питання і прийшла до думки, що багато чого не піддається простій логіці. Так, наприклад, в деяких рецептах написано, що для приготування згущеного молока потрібно брати тільки вершки, або тільки цукрову пудру. Давайте розвінчувати міфи про згущеному молоці (домашньому згущеному молоці). За фактом, що таке згущене молоко? Це уварене солодке молоко до густого стану. Здається, варити слід довго і для цього потрібна мультиварка або щось таке. Ні, я вам покажу як легко і просто приготувати згущене молоко в домашніх умовах, просто для сніданку і на це у вас піде максимум 20 хвилин.

Домашня згущене молоко покроковий фото рецепт

Згущене молоко

як зробити згущене молоко в домашніх умовах

Кількість порцій – 6
Час приготування – 20 хвилин
кухня Європейська
Подається до столу холодним

Як зробити згущене молоко

  • молоко коров’яче (2,6-3,2% жирності) – 1 стакан (в 1 склянці 250 мл),
  • цукровий пісок – 1 склянка,
  • вершкове масло 82% жирності – 20 г,
  • ванільний цукор – 2 гр. (не обов’язково).

Для приготування згущеного молока візьміть наступні продукти: молоко коров’яче (2,6-3,2% жирності), цукровий пісок, ванільний цукор, вершкове масло. Крім цього, знадобиться товстостінна каструля (обов’язково зі сталі), ложка, миска з холодною водою. Не можна використовувати емальований посуд або алюмінієву. У процесі приготування, молоко прикипить до стінок такої каструлі і у вас нічого не вийде.

Сталеву каструлю з товстим дном обполосніть водою. Злийте залишки води і в каструлю налийте молоко.

До молока додайте цукровий пісок, трохи ванільного цукру за смаком. Окремо зупинюся на цукрі (цукровому піску). Є рецепти, коли для приготування згущеного молока використовується тільки цукрова пудра. Я використовую цукровий пісок усвідомлено. При попаданні цукрового піску в молоко, цукор розчиняється повністю в молоці. Яка різниця буде в тому, кладете ви цукровий пісок або цукрову пудру? Ніякий. Навіщо робити зайві дії?

Цукор ваніль в молоко

Розчиніть цукор в молоці і додайте до них нетопленій вершкове масло. Вершкового масла йде так мало, що на ньому немає сенсу економити, тому кладемо саме вершкове масло, а не маргаринову суміш.

Вершкове масло молоко з цукром

Ставимо масу на вогонь. Перші 3 хвилини заважаємо, поки молоко не нагріється і вершкове масло не розтопиться. Коли масло розчиниться повністю, даємо масі закипіти. Можна періодично помішувати. Відходити від каструлі з моменту закипання молока з цукром не варто. Маса буде пінитися, часто молоко так і норовить вилізти з каструлі. Помішуйте. Якщо молоко піднялося високо, зніміть його з вогню, а коли пінка опуститься, поверніть на вогонь.

Як приготувати згущене молоко

З моменту, коли молоко почне кипіти, ви помітите зміну в кольорі молока. Воно як би стане злегка прозоро-синім. Так і має бути. Якщо ваше молоко згорнулося в період закипання, значить, ви взяли прострочене молоко. Молоко повинно бути свіжим. Я не кажу про те, щоб купувати молоко тільки з конвеєра, але молоко не повинно бути подкісшім, інакше згорнеться. Варіть згущене молоко з моменту першого закипання 20 хвилин. Не забувайте помішувати. Вогонь повинен бути середнім.

Домашнє згущене молоко

Через час згущене молоко почне густіти, але не чекайте, що в згущеному молоці ложка буде застрягати і стояти. Ні, гаряча згущене молоко рідка.

Готове згущене молоко

Маса увариться на 50 відсотків. Зніміть згущене молоко з вогню. Знайдіть баночку і перелийте продукт в банку. Баночку помістіть в холодну воду, і дайте варенка охолонути. Згущене молоко буде остигати і сильніше густіти, але вона все одно буде рідкуватий. Для того щоб згущене молоко була такою як в покупної банку, її слід уварювати ще довше.

Згущене молоко в банку

Ось наша домашня варене згущене молоко і готова. Приготуйте і ви її будинку. Її можна додавати в каву, використовувати для приготування випічки, десертів, використовувати для приготування кремів і соусів до солодких страв.

Варене згущене молоко

Найважливіше, що ви точно знаєте, з чого вона приготовлена ​​і з якою турботою і любов’ю ви це робили. Результат вам дуже сподобається. За смаком вона схожа на згущене молоко часів СРСР. Смак незрівнянний, ванільний.

Варене згущене молоко

Рецепт № 2

Домашня варене згущене молоко рецепт з сухого молока

Вам потрібна згущене молоко для торта або десерту, і ви не маєте запасу? Це не так вже й страшно. Зварити згущене молоко в домашніх умовах – немає нічого простішого. Я сьогодні пропоную вам швидкий і простий рецепт згущеного молока з сухого молока. Приготування у вас займе не більше 20 хвилин. Почнемо готувати.

Згущене молоко

рецепт домашньої згущеного молока

кухня Європейська
Кількість порцій – 5
Час приготування – 20 хвилин

Складові:

  • сухе молоко – 1 стакан,
  • молоко коров’яче – 1 стакан,
  • цукровий пісок – 1 склянка,
  • вершкове масло – 20 гр.

Процес приготування:

Щоб зварити домашнє згущене молоко нам необхідно взяти: сухе молоко (порошок), коров’яче молоко, вершкове масло і цукор. Важливо, щоб коров’яче молоко було свіжим. Злегка подкісшее молоко може згорнутися.

Молоко масло цукор

У товстостінну каструлю з товстим дном всипте сухе молоко. Якщо воно грудочками, за допомогою сухої ложки розбийте грудочки.

Згущене молоко з сухого молока

Додайте до молока, в каструлю, цукровий пісок.

Молоко цукровий пісок

Розмішайте сухі продукти, перемішавши між собою і розбивши грудочки.

Сухі продукти для згущеного молока

Влийте коров’яче молоко до сухих інгредієнтів. Знову перемішайте.

Сухі інгредієнти молоко

Додайте вершкове масло. Його потрібно всього 20 гр. Масло можна і не класти, але щоб маса не прикипають до стінок каструлі я його кладу. Крім того, кашу маслом не зіпсуєш.

Вершкове масло в молоко

Ставимо рідина на середній вогонь, постійно помішуючи, даємо рідини закипіти. Зручно працювати віночком. Він розбиває всі грудочки, робить масу однорідною.

Готова згущена маса

До моменту закипання все сухі інгредієнти об’єднаються з молоком в загальну масу. Маса стане однорідною, а вершкове масло розтане.

Молочно-вершкова маса

Варіть масу на вогні близько 15-20 хвилин. У міру уварювання маса стане густіти. Будуть спостерігатися спроби маси вибратися за межі каструлі. При необхідності знімайте каструлю з вогню і дайте масі осісти. Завжди повертайте на вогонь і знову варіть. Згущене молоко значно загусне, але все ще буде рідким. Не допускайте підгоряння! Не можна допустити, щоб на дні або стінках каструлі згущене молоко почала темніти або підгорати. Це змінить смак і колір самого продукту.

Домашнє згущене молоко

Перелийте варене молоко в баночку. У невелику ємність налийте холодної води. Баночку зі згущеним молоком помістіть в воду і дайте охолонути, при охолодженні вона ще трохи загусне. Подайте десерт до столу. Дуже смачно з печивом, або просто з хлібом.

Як зробити згущене молоко

Ось ми і приготували домашню згущене молоко.

Варене згущене молоко

Ці ласощі 90-х років так знайомо і так любимо багатьма. Навіщо собі відмовляти в задоволенні? Готуйте просто у себе на кухні, і у вас більше не буде боліти голова, де взяти баночку згущеного молока для приготування крему для торта або для іншого десерту. Багато хто любить додавати в каву ложечку такого молока. Крім цього, його можна використовувати для приготування домашнього морозива, але це вже зовсім інша історія. Поговоримо про неї як-небудь іншим разом.

Домашня згущене молоко