Рецепт домашньої згущеного молока з молока

Любіть згущене молоко? Тоді давайте приготуємо її самостійно – смачна, ароматна, справжня домашня згущене молоко з магазинного молока!

Смачна домашня згущене молоко

А найцікавіше, що готується згущене молоко всього лише 20 хвилин! Так-так, не дивуйтеся, саме стільки знадобиться часу, щоб зварити улюблену солодкість. Ніяких 2-3 годин, як пишуть деякі рецепти.

Головне дотримуватися наведеного рецепта, щоб згущене молоко вийшла такою, як потрібно, і тоді ви зможете порадувати своїх близьких корисним десертом, та й до того ж, заощадите чимало грошей, адже приготоване самостійно – коштує копійки.

Складові:

Молоко і цукор

  • Молоко – 300 мл
  • Цукор – 300 г
  • Вершкове масло -15 г
  • Ванільний цукор – 10 г

Рецепт домашньої згущеного молока з молока з покроковими фото

У каструлю (каструля обов’язково повинна бути з високими бортиками) всипала цукор і ванільний цукор. Ось дуже рекомендую – не нехтуйте ванільним цукром, він надає обладнаний аромат готової солодощі в результаті.

Далі влила молоко, кинула вершкове масло і поставила на плиту.

Довела до кипіння.

І залишила варитися на середньому (!) Вогні, постійно помішуючи. Молоко буде пінитися, обурюватися, і домагатися вискочити з каструлі, але не піддавайтеся спокусі зменшити вогонь – він повинен бути середнім, і в процесі варіння молоко має добре пінитися і сильно кипіти. Ось як на фото.

І саме для цього і потрібна відповідна каструля.

Засікаємо 20 хвилин. Колір речі, в процесі варіння зміниться через цукру – стане трохи сіруватим. Але не лякайтеся, потім, коли маса охолоне, то стане красивого жовтого кольору.

Через 20 хвилин сильного кипіння знімаємо каструлю з вогню. Не чекайте, що маса за цей час стане густою – по консистенції вона тільки злегка загусне. Далі даємо трохи охолонути, буквально хвилин 10, і відразу ставимо в холодильник, там наша згущене молоко повинна провести не менш 2-х годин і повністю охолонути. Якраз після охолодження вона і стане густою.

Ну а потім її можна їсти і з млинцями, і з оладками, і використовувати для приготування кремів, і додавати в каву або какао.

Смачного!