Каррі з цвітної капусти і зеленого горошку по-швидкому



На створення цієї страви мене надихнула індійська і шрі-ланкійська кухня, в якій дуже популярна страва під назвою каррі. Всі хто знайомий з індійською кухнею знають, що каррі може бути чим завгодно: рибою, м’ясом, зеленню, овочами, бобовими, грибами або міксом цього всього. Тут важливо тільки одне – додати суміш спецій каррі, побільше гострого перцю і кокосове молоко.

Каррі з цвітної капусти з горошком

Моє каррі з цвітної капусти з зеленим горошком – це швидкий, можна сказати, адаптований варіант страви. Він призначений для тих, хто не хоче проводити багато часу за плитою (або просто не володіє достатньою кількістю часу). Каррі з капусти дуже ароматне завдяки пряним спецій, ніжне – завдяки кокосовому молоку і текстурі розварених овочів, гостре – завдяки перцю чилі, якого я не «посоромилася» додати.

Каррі, зазвичай, подають до відварного рису. Рис заздалегідь варять, остуджують., Що не солять. Спецій в каррі предостатньо, щоб в поєднанні з пісним рисом вийшло ідеальне блюдо для сніданку, обіду або вечері, як це прийнято у індусів.

А ще до каррі можна подати прісні коржі або коржі з начинкою, наприклад, ось такі коржі з картоплею.

Складові:

  • 1 маленький качан цвітної капусти
  • 200 мл консервованого кокосового молока (або свіжого) або половина кокоса, подрібненого в дрібну стружку + 250 мл води
  • 1 жменя зеленого горошку
  • 1 маленька морквина
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ч. Л. світлого порошку каррі (куркума, турмерік)
  • 1 ст. л. темного порошку каррі (суміш різних спецій)
  • 1 перець чилі або мелений чилі за смаком
  • сіль за смаком

Якщо ви хочете приготувати даний ланкійське каррі, такий, як готують на острові Шрі-Ланка, скористайтеся цим рецептом чечевичного каррі, який виконаний за всіма правилами. У нас же зараз буде трохи прискорений рецепт.

Каррі з цвітної капусти і зеленого горошку на кокосовому молоці

Чи не очищайте кольорову капусту від зеленого листя! Практика показує, що листя на смак нічим не гірше суцвіть. Тим більше, зелений колір додасть страві свіжості і яскравості.

Наріжте цибулю, часник і морква великим кубиком. Наріжте капусту разом з листям теж великим кубиком або розділіть на суцвіття. Ніжку капусти (саму грубу частину) можна нарізати кубиком подрібніше.

Кольорова капуста

Збийте кухонним комбайном кокос, щоб він перетворився в дрібну, повітряну стружку. Якщо у вас консервоване молоко, тим краще, набагато менше роботи на кухні.

Складіть капусту в невелику каструлю. Додайте туди ж морква, часник і цибулю. Горошок – на останньому етапі, так як він готується швидше за все.

Морква, часник і цибулю

Розбавте кокосову стружку 250 мл. питної води. Гарненько пам’ятайте руками, щоб вода стала білою, як молоко. Процідіть через сито молоко, щоб відокремити його від стружки. А потім влийте його в каструлю з овочами.

Туди ж всипте спеції і чилі, порізаний дрібними кільцями. Все, крім солі, її варто додати за 2-3 хв. до готовності.

Влити кокосове молоко

Акуратно перемішуємо всі інгредієнти і ставимо на «слабкий» вогонь на 10-15 хв. Цвітна капуста і морква повинні добре розваритися і увібрати смак кокосового молока і спецій.

Додаємо зелений горошок за 5 хв. до готовності.

curry

Щоб перевірити готовність каррі з цвітної капусти – натисніть на овочі виделкою: якщо овочі м’які і легко перетворюються в пюре – значить страва готова.

Не забудьте посолити.

Чим густіше і жирніше кокосове молоко – тим смачніше і ситний каррі. Ви можете варіювати кількість молока на свій смак або розбавити молоко водою, щоб вийшов кокосовий карі-суп в індійському стилі. Це один з моїх найулюбленіших супів.

Смачного!