Рецепт від MariaS.
Котлети з цвітної капусти з сиром виходять дуже і дуже ніжними всередині, а зовні покриті чудовою хрусткою скоринкою!
Багато хто плутає їх на смак з картопляними. Оскільки смак як капусти, так і сиру не сильно виражений, то більшу роль зіграють прянощі – індійська сіль, куркума, карі і паприка. Беріть свої улюблені спеції. Для зв’язки, замість яєць, використовується адигейський сир. Він же дає приголомшливий смак котлет.
Можна приготувати котлети з адигейського сиру і інших овочів – картоплі, брокколі, моркви і т. Д.
Буде потрібно:
- 1 кг цвітної капусти
- 200 г адигейського сиру
- 0,5 склянки манної крупи
- сіль за смаком
- прянощі – за смаком
- борошно для панірування
- рослинне масло для обсмажування
Замішуються швидкі котлети з кольорової капусти без яєць, без борошна (тільки для панірування), з манкою. Якщо не смажити, а запекти в духовці, то блюдо підійде для дитини.
Адигейський сир готується без сичуга, і вважається вегетаріанським сиром! Віддайте перевагу цьому продукту під час приготування вегетаріанських страв.
Котлети з цвітної капусти з адигейським сиром
Цвітну капусту промийте, розберіть на великі суцвіття, воду підсолити, відваріть овоч не до кінця, залишивши капусту наполовину сирої (напівготовності), наполовину – так як капустяні котлети будуть ще обсмажувати в маслі.
Порубати капусту ножем, подрібніть товкачем для картоплі або блендером. Необов’язково подрібнювати в однорідну масу, допустимі невеликі шматочки.
Додайте натертий на дрібній тертці адигейський сир.
Покладіть сіль, прянощі. Я беру мелену паприку, каррі, куркуму, чорний мелений перець і обов’язково трохи чорної індійської солі і асафетиди.
Додайте манну крупу, гарненько все перемішайте, зліпите невеликі котлетки, вони легко формуються, чи не липнуть до рук і не розпадаються. Запаніруйте їх в борошні.
Обсмажте котлетки з обох боків на олії до красивого рум’янцю і тонкої хрусткої скоринки. Вийде ціла тарілочка чудових капустяних котлеток.
Подавайте котлетки гарячими!)
Смачного!