Гетьманський борщ з баклажанами і квасолею



На нашому сайті klassnie.ru вже були опубліковані різноманітні рецепти самого популярного зимового супу: борщ з квасолею., З лісовими грибами – лисичками., Зелений з щавлем – докладніше можна знайти в категорії – борщ. Сьогодні ж в скарбничку рецептів доданий ще один: борщ гетьманський, який готується з баклажанами!

sam_0286

Ви, звичайно, знаєте, що існує чимала кількість рецептів приготування українського борщу, де відмінність не тільки в інгредієнтах, а й у самій техніці: послідовності закладки, пасерування, часу варіння овочів. Гетьманський борщ відрізняється від своїх «побратимів» ще й тим, що крім стандартних інгредієнтів, невід’ємною частиною є синенькі (як їх називають на Україні), вони ж баклажани. Також часто до овочів додають квасолю, солодкий перець, товчений часник, корінь петрушки.

sam_0277

Геманскій борщ виходить густим, наваристим і дуже ароматним. Що вже говорити про смак! Подавайте борщ з часниковими пампушками, пиріжками на молоці або з картопляним пирогом, це буде по-справжньому ситний, смачний, український обід.

Складові:

  • водо- 3 л.,
  • квасоля – 150 р,
  • цибуля – 1 шт,
  • морква – 1 шт,
  • буряк – 1 шт,
  • картопля – 400 г.,
  • баклажани – 1-2 шт,
  • томатний соус – 1-2 ст. л.,
  • рослинна олія,
  • часник-2-4 зуб.,
  • сіль,
  • лавровий лист

Вегетаріанський борщ з баклажанами

Квасолю замочити у воді на 8 годин (зручно залишити на всю ніч).

1

Потім промити, скласти в каструлю, налити води – 3 л, і варити 30 хвилин.

Через пів години варіння квасолі можна буде додавати інші овочі.

Картоплю почистити і дрібно порізати. Капусту нашаткувати. Відправляємо в каструлю.

2

Морквину натерти, цибулю дрібно порізати.

3

Обсмажити на сковорідці з додаванням рослинної олії, додати томатну пасту, смажити ще кілька хвилин.

4

Потім зняти з вогню і відправити в борщ. Борщ можна посолити.

Баклажани дрібно порізати. Якщо хочете балувати себе гетьманським борщем в зимовий час, то можете заморозити баклажани, а потім використовувати їх.

5

Баклажани посолити, відправити на сковорідку з рослинним маслом. Обсмажити.

6

За 10 хвилин до закінчення приготування, відправити сині в борщ.

Буряк натерти на тертці. Загасити на сковороді з додаванням рослинної олії. Буряк має повністю приготується і стати м’якою.

7

Коли борщ буде готовий, зняти його з вогню, додати лавровий лист подрібнений часник і тушковану буряк.

8

Перемішати, накрити кришкою і залишити, як мінімум, на 30 хвилин.

sam_0281

Смачного!