На нашому сайті klassnie.ru вже були опубліковані різноманітні рецепти самого популярного зимового супу: борщ з квасолею., З лісовими грибами – лисичками., Зелений з щавлем – докладніше можна знайти в категорії – борщ. Сьогодні ж в скарбничку рецептів доданий ще один: борщ гетьманський, який готується з баклажанами!
Ви, звичайно, знаєте, що існує чимала кількість рецептів приготування українського борщу, де відмінність не тільки в інгредієнтах, а й у самій техніці: послідовності закладки, пасерування, часу варіння овочів. Гетьманський борщ відрізняється від своїх «побратимів» ще й тим, що крім стандартних інгредієнтів, невід’ємною частиною є синенькі (як їх називають на Україні), вони ж баклажани. Також часто до овочів додають квасолю, солодкий перець, товчений часник, корінь петрушки.
Геманскій борщ виходить густим, наваристим і дуже ароматним. Що вже говорити про смак! Подавайте борщ з часниковими пампушками, пиріжками на молоці або з картопляним пирогом, це буде по-справжньому ситний, смачний, український обід.
Складові:
- водо- 3 л.,
- квасоля – 150 р,
- цибуля – 1 шт,
- морква – 1 шт,
- буряк – 1 шт,
- картопля – 400 г.,
- баклажани – 1-2 шт,
- томатний соус – 1-2 ст. л.,
- рослинна олія,
- часник-2-4 зуб.,
- сіль,
- лавровий лист
Вегетаріанський борщ з баклажанами
Квасолю замочити у воді на 8 годин (зручно залишити на всю ніч).
Потім промити, скласти в каструлю, налити води – 3 л, і варити 30 хвилин.
Через пів години варіння квасолі можна буде додавати інші овочі.
Картоплю почистити і дрібно порізати. Капусту нашаткувати. Відправляємо в каструлю.
Морквину натерти, цибулю дрібно порізати.
Обсмажити на сковорідці з додаванням рослинної олії, додати томатну пасту, смажити ще кілька хвилин.
Потім зняти з вогню і відправити в борщ. Борщ можна посолити.
Баклажани дрібно порізати. Якщо хочете балувати себе гетьманським борщем в зимовий час, то можете заморозити баклажани, а потім використовувати їх.
Баклажани посолити, відправити на сковорідку з рослинним маслом. Обсмажити.
За 10 хвилин до закінчення приготування, відправити сині в борщ.
Буряк натерти на тертці. Загасити на сковороді з додаванням рослинної олії. Буряк має повністю приготується і стати м’якою.
Коли борщ буде готовий, зняти його з вогню, додати лавровий лист подрібнений часник і тушковану буряк.
Перемішати, накрити кришкою і залишити, як мінімум, на 30 хвилин.
Смачного!