Крабовий салат з пекінською капустою



Салатом з крабовими паличками вже давно нікого не здивуєш. Але, все ще знаходяться рецепти, які підкорюють серця і шлунки навіть тих, хто раніше ставився до основного інгредієнта цього блюда з деякою зневагою. Даний рецепт як раз з їх числа! Будьте впевнені, такий крабовий салат з пекінською капустою, часником, корейської морквою і сухариками сподобається абсолютно всім, і його можна сміливо подавати навіть до святкового столу.

Крабовий салат з пекінською капустою без рису

Крабовий салат з пекінською капустою

покроковий фото рецепт

Вибирайте тільки перевіреного виробника, тому що, якщо самі крабові палички будуть несмачними і сухуватими, це значно погіршить смак готового салату.

Пекінську капусту мити не обов’язково. Просто зніміть верхні листки і наріжте качан, не доходячи кілька сантиметрів до підстави листя. Як правило, підстава капусти дуже жорстке і має специфічний, не дуже приємний, смак.
Перед шинковкой капусти ви можете розрізати качан уздовж, щоб переконатися, що гнилі листя відсутні (пекінка дуже часто починає гнити зсередини, залишаючись зовні цілком привабливою і апетитною).

Складові:

Інгредієнти для крабового салату

  • крабові палички – 200 гр.,
  • майонез – ½ упаковки,
  • білі сухарики – 1 упаковка,
  • твердий сир – 100 гр.,
  • морква по-корейськи – 70 гр.,
  • пекінська капуста – 1 середній качан,
  • часник 1-2 зубчики,
  • кріп – за смаком.

Процес приготування:

Ріжемо пекінську капусту.

Пекінська капуста крабовий салат

Охолоджені крабові палички наріжте злегка навскоси.

Охолоджені крабові палички

Морква по-корейськи відіжміть від зайвої рідини, щоб салат надалі не «поплив» і наріжте гострим ножем на більш дрібні фрагменти.

Крабовий салат з морквою

Твердий сир натріть на дрібній тертці. Щоб зробити це було зручніше, покладіть шматочок сиру в морозилку хвилин на двадцять, а при натирання рухайтеся тільки в одному напрямку – зверху вниз. Так сир буде саме натиратися, а не розмазуються по тертці.

Сир на тертці для салату

Один або два зубчики часнику (в залежності від гостроти вашої корейської моркви та особистих уподобань) пропустіть через прес або дрібно наріжте – як вам буде зручніше.

Подрібнений часник салат

Зелень сполосніть під краном з холодною водою, промокніть бавовняним або паперовим рушником і дрібно нарубати.

Зелень для крабового салату

Додайте майонез. Краще вибрати той, жирність якого вище 60%.

Майонез в салат

Все добре перемішайте і поставте в холодильник настоятися хоча б на півгодини.

Змішати інгредієнти салату

За кілька хвилин до подачі додайте в салат сухарики і добре перемішайте всі інгредієнти. Сухарики повинні трохи пом’якшиться, але не розмокнути. Залиште кілька штук для прикраси.

Крабовий з сухариками

Подавайте салат порційно, прикрасивши зеленню. Зверху покладіть кілька сухариків.

Крабовий салат без рису

Як приготувати смачний салат з крабовими паличками і пекінською капустою розповіла Наталя Клімова, рецепт і фото автора.