Новий Рік і Різдво – чудові і чарівні свята, яких з нетерпінням чекають, як дорослі, так і діти. Різдвяний будиночок з печива і соломки – незрівнянне прикраса святкового столу. А за чашкою смачного і ароматного чаю буде дуже апетитно його розбирати! Рекомендуємо трохи попрацювати і зробити такий новорічний будиночок без випічки за кілька годин. Рідні і близькі будуть просто в захваті від нього!
Новорічний будиночок
рецепт з соломки і печива
Складові:
конструкція:
- солона або солодка соломка – 200 грам;
- кругле солодке печиво 4-5 штучок;
- ядра волоських горіхів 7-8 штук.
Для глазурі:
- яєчні білки – 3 штуки;
- пудра цукрова – 2/3 склянки.
Процес приготування:
Спочатку потрібно приготувати глазур з білків, яка з’єднає всі їстівні деталі. Білки відділяємо від жовтків і кладемо в миску, додаємо цукрову пудру. За допомогою міксера збиваємо масу до щільної стійкої піни, як для безе.
Готуємо соломку, з якої будемо робити стіни. Дві парні стінки будемо робити широкі, а дві – вузенькі. Деталі необхідно робити однакові по висоті. Ламаємо руками соломку потрібної довжини і викладаємо на рівній поверхні впритул один до одного.
Коли заготовки стін викладені, їх потрібно склеїти. Намазуємо з одного боку по всій висоті білкової глазур’ю. Даємо стін висохнути, тобто кожному прутика вхопитися один за одного.
Переходимо до «забору». Для цього беремо дві найдовші соломинки, змащуємо їх білковою піною. Інші палички ламаємо на шматочки маленького розміру і прикладаємо до двох «штакетіни». Ми залишаємо парканчик до висихання.
Коли стінки будиночка підсохнуть, за допомогою глазурного крему, з’єднуємо прямокутну конструкцію, змастивши гарненько стики. Встановлюємо майбутній новорічний будинок на піднос або дощечку, промазав білковим кремом місця біля основи для більшої стійкості.
Поруч з будинком по периметру підношення ставимо парканчик, утапливая його в «заметі» з білка. Волоські горіхи потрібно розкришити, викласти ними доріжку у дворику.
Приступаємо до даху. Краще це робити тоді, коли конструкція трохи схопиться. Ставимо навскоси дві соломинки з кожного боку (трикутником). Коли вони висохнуть, уздовж, викладаємо найбільш довгі. Гарненько поливаємо верх білкової глазур’ю і посипаємо подрібненою соломкою. З круглого печива робимо вікна і двері.
Новорічний будиночок буде з підсвічуванням. Використовуємо свічки в гільзах.
Запалюємо свічки і радіємо творінням в новорічний або Різдвяний вечір!
Порада. Горіхи можна замінити мармеладом або цукерками. Для даху можна використовувати і печиво «крекер», арахіс і драже.
Приємного апетиту і веселих свят!
За рецепт і фото дякуємо Євгену Хоновец.