Морський язик в клярі



Морський язик в кляріСьогодні наш пост буде присвячений смачному рибного блюда, яке можна сміливо і на святковий стіл подати. Риба в клярі в нашому рецепті буде готуватися з філе. Однак кляр настільки універсальна річ, що в ньому можна обсмажити і більші шматочки риби, наприклад, горбуші, хека або минтая.

У нас на столі морський язик в клярі.

Кляр – це рідке тісто, в яке умочують продукти перед смаженням.

Основним компонентом клярі зазвичай є борошно і яйця, інші добавки можуть змінюватися. Варіантів приготування клярі існує величезна безліч: кляр на мінеральній воді, кляр на яйцях, на пиві, на збитих білках, на молоці. Кожна господиня обирає той кляр, з яким їй зручно працювати.

Я пропоную вашій увазі рецепт клярі на майонезі. На мій смак і смак моїх рідних – це один з найбільш вдалих рецептів клярі. Його я і застосувала для приготування філе морського мови.

Рибка в такому клярі завжди виходить смачною, ніжною, соковитою, і навіть на наступний день кляр не втрачає свого смаку і залишається м’яким і ніжним.

Морський язик в клярі

Для приготування морського мови в клярі нам буде потрібно

Складові:

  • Філе риби (морський язик, пангасіус або будь-яке інше філе) – 3 шт. це приблизно 900 г,
  • Майонез – 200 мл,
  • Яйця – 4 шт.,
  • Борошно 4-5 ст. л. з гіркою,
  • сіль,
  • Перець чорний мелений,
  • Масло рослинне для смаження риби.

Процес приготування:

Готується така риба в клярі дуже швидко, так само швидко і з’їдається. Отже, приступимо.

Рецепт морського язикаЯкщо риба ще в льоду (льодової глазурі), то відразу кладемо її розморожувати. Коли філе підтануло, кладемо його на робочий стіл, відразу нарізаємо впоперек на смужки. Кожен шматочок повинен вийти товщиною приблизно 2 см.

Філе морського язикаЗверху трохи присаливаем і добре присмачуємо чорним свіжомеленим перцем. Даємо морському мови просочитися сіллю і перцем, тим часом займаємося приготуванням клярі для риби. У глибокій мисці злегка збиваємо яйця, додаємо майонез і починаємо вводити борошно. Вимішуємо кляр за допомогою віночка до консистенції густої сметани. Кляр на майонезі при умочуванням шматочків риби повинен добре затримуватися на філе, не стікати.

Кляр для риби з майонезомНа великій сковороді розігріваємо олію і починаємо смажити морський язик в клярі. Знадобляться дві вилки. Однією виделкою тримаємо шматочок риби, маку в кляр. Другий допомагаємо знімати рибу у фритюр на сковороду. Так готуємо всю рибу. Вийде 2-3 сковороди.

Морський язик в кляріОбсмажуємо морський язик до золотистої рум’яної скоринки з двох сторін приблизно по 2 хвилини. Цього часу цілком достатньо, риба в клярі дуже швидко прожарівается.

Зверніть увагу, якщо рідке тісто сильно стікає з рибного філе, значить потрібно додати в кляр ще трохи борошна. Знову вимісити його і далі готує рибу за вищенаведеним рецептом.

Зручно готувати рибу в рідкому тісті заздалегідь, наприклад, з вечора. Тому укласти його в підготовлений контейнер один на одного. А ось коли настане час подавати страву, розкласти на красиву сервировочную тарілочку і прикрасити свіжою зеленню.

За рецепт риби в клярі на майонезі дякуємо Світлану Бурову.

Приємного всім апетиту, вдалих страв і хороших рецептів!