Якщо запечена індичка цілком – це тільки святкове блюдо, то філе індички в духовці можна собі дозволити набагато частіше. Це не так накладно, як купувати цілу тушу вагою 5-8 кг.
Вже досить давно індичка є популярною стравою в усьому світі і готується вона, що називається, на всіх широтах. Традиції приготування цього птаха особливо міцні в Сполучених Штатах Америки (звідти, власне, вони беруть свій початок), адже саме там смачно приготовлена індичка – це не просто страва, а центральний символ Дня Подяки, який вінчає собою початок американської історії.
Не менш популярна індичка і в Європі. Тут її традиційно готують на Різдво.
Ну, і ми, звичайно ж, вже давно долучилися до кулінарних вишукувань світу, і теж, нітрохи не гірше європейців і американців готуємо індичку у всіх можливих варіаціях, та ще й привносить різноманітність в уже існуючу рецептуру.
Крім усього іншого слід відзначити незаперечні переваги індички перед будь-якою іншою птицею. Хоча індичка і вкрай габаритна, вона абсолютно нежирна, тому так популярна в дієтичному меню. Так само м’ясо індички засвоюється людським організмом краще, ніж, наприклад, курка або кролик. А ще індичка позитивно впливає на роботу серця і стимулює діяльність головного мозку.
І ось цю чудову, таку корисну птицю я пропоную вам сьогодні запекти з картоплею. Приготуйте її, слідуючи рецепту, і ви переконаєтеся, що індичка не тільки корисна, але і смачна.
Філе індички в духовці з картоплею в рукаві
індичка в духовці фото рецепт
Якщо є можливість вибрати з якої частини туші індичатини готувати: грудки або стегна – раджу вибрати останнє. Хоча, якщо величезних гомілок індички зняти м’якоть, то це м’ясо цілком можна використовувати для запікання в рукаві з картоплею.
Складові:
- картопля -1 кілограм;
- філе стегна індички – 1 кілограм;
- часник – 5-6 зубчиків;
- сіль;
- спеції;
- масло рослинне – 50 мілілітрів.
Процес приготування:
Разморозьте м’ясо індички (якщо шматки м’якоті були заморожені), і промийте в проточній воді. Потім порційно наріжте на шматочки.
Почистіть картоплю. Більш великі картоплини поріжте на половинки, а якщо вони навпаки – невеликі, то покладіть їх цілком разом з шматками індички в глибокий посуд.
Зверху видавіть через прес зубчики часнику, а так само додайте сіль і спеції. Додайте кілька ложок рослинного масла, щоб страва не виявилося сухим. В даному випадку масло послужить відмінним замінником майонезу.
Зручніше це робити в глибокому посуді, так як все потрібно перемішати.
Тепер суміш з картоплі і індички укладіть в рукав для запікання. При цьому зафіксуйте його тільки з одного кінця, щоб вільно циркулював гаряче повітря. Така маніпуляція дозволить шматочках індички і картоплі одночасно гаситися у власному соку і в той же час придбати рум’яний відтінок. Картоплю і індичку розкладіть в рукаві рівномірним шаром.
Тепер поставте форму в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, і запікайте близько 50 хвилин.
Кілька зауважень щодо приготування. Не слід відкривати духовку протягом усього часу запікання, щоб не знижувати температуру.
Добре доповнять індичку морква, часник і цибулю, а так само можна приправити її готовою сумішшю спецій.
Буває так, що за вказаний час індичка або велика картопля не встигає спекти. Якщо і в вашому випадку таке станеться, то дайте блюду доготувати в духовці ще на протязі 20-30 хвилин.
Гаряче блюдо відразу подавайте до столу, прикрасивши зеленню. Так само добре підкреслять вишукані смак страви всілякі соуси.
Смачного!