Філе індички в духовці



Якщо запечена індичка цілком – це тільки святкове блюдо, то філе індички в духовці можна собі дозволити набагато частіше. Це не так накладно, як купувати цілу тушу вагою 5-8 кг.

Вже досить давно індичка є популярною стравою в усьому світі і готується вона, що називається, на всіх широтах. Традиції приготування цього птаха особливо міцні в Сполучених Штатах Америки (звідти, власне, вони беруть свій початок), адже саме там смачно приготовлена ​​індичка – це не просто страва, а центральний символ Дня Подяки, який вінчає собою початок американської історії.

Не менш популярна індичка і в Європі. Тут її традиційно готують на Різдво.
Ну, і ми, звичайно ж, вже давно долучилися до кулінарних вишукувань світу, і теж, нітрохи не гірше європейців і американців готуємо індичку у всіх можливих варіаціях, та ще й привносить різноманітність в уже існуючу рецептуру.

Крім усього іншого слід відзначити незаперечні переваги індички перед будь-якою іншою птицею. Хоча індичка і вкрай габаритна, вона абсолютно нежирна, тому так популярна в дієтичному меню. Так само м’ясо індички засвоюється людським організмом краще, ніж, наприклад, курка або кролик. А ще індичка позитивно впливає на роботу серця і стимулює діяльність головного мозку.

І ось цю чудову, таку корисну птицю я пропоную вам сьогодні запекти з картоплею. Приготуйте її, слідуючи рецепту, і ви переконаєтеся, що індичка не тільки корисна, але і смачна.

Філе індички в духовці з картоплею в рукаві

Філе індички в духовці

індичка в духовці фото рецепт

Якщо є можливість вибрати з якої частини туші індичатини готувати: грудки або стегна – раджу вибрати останнє. Хоча, якщо величезних гомілок індички зняти м’якоть, то це м’ясо цілком можна використовувати для запікання в рукаві з картоплею.

Складові:

Філе індички інгредієнти

  • картопля -1 кілограм;
  • філе стегна індички – 1 кілограм;
  • часник – 5-6 зубчиків;
  • сіль;
  • спеції;
  • масло рослинне – 50 мілілітрів.

Процес приготування:

Разморозьте м’ясо індички (якщо шматки м’якоті були заморожені), і промийте в проточній воді. Потім порційно наріжте на шматочки.

Почистіть картоплю. Більш великі картоплини поріжте на половинки, а якщо вони навпаки – невеликі, то покладіть їх цілком разом з шматками індички в глибокий посуд.

Зверху видавіть через прес зубчики часнику, а так само додайте сіль і спеції. Додайте кілька ложок рослинного масла, щоб страва не виявилося сухим. В даному випадку масло послужить відмінним замінником майонезу.

Філе з картоплею в духовці

Зручніше це робити в глибокому посуді, так як все потрібно перемішати.

Як приготувати філе індички в духовці

Тепер суміш з картоплі і індички укладіть в рукав для запікання. При цьому зафіксуйте його тільки з одного кінця, щоб вільно циркулював гаряче повітря. Така маніпуляція дозволить шматочках індички і картоплі одночасно гаситися у власному соку і в той же час придбати рум’яний відтінок. Картоплю і індичку розкладіть в рукаві рівномірним шаром.

Філе індички запечене

Тепер поставте форму в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, і запікайте близько 50 хвилин.

Кілька зауважень щодо приготування. Не слід відкривати духовку протягом усього часу запікання, щоб не знижувати температуру.

Добре доповнять індичку морква, часник і цибулю, а так само можна приправити її готовою сумішшю спецій.

Індичка з картоплею

Буває так, що за вказаний час індичка або велика картопля не встигає спекти. Якщо і в вашому випадку таке станеться, то дайте блюду доготувати в духовці ще на протязі 20-30 хвилин.

Гаряче блюдо відразу подавайте до столу, прикрасивши зеленню. Так само добре підкреслять вишукані смак страви всілякі соуси.

Смачного!

Індичка в духовці