Італійський овочевий суп мінестроне
Минестроне – класичне блюдо італійської кухні. Минестроне – це густий овочевий суп, який, як правило, готується з сезонних овочів: влітку – цукіні, кабачки, брокколі, цвітна капуста, стручкова квасоля, стебла селери, зелений горошок., Взимку – можна використовувати заморожені овочеві суміші, консервовану кукурудзу, горошок , свіжу моркву, білокачанну капусту, картоплю і т.д.
Дослівно з італійської мови Минестроне перекладається як «великий суп» ( minestra (Суп) і one (Збільшувальний суфікс)). Тут мається на увазі не обсяги готового блюда, а кількість інгредієнтів. У різні пори року або у різних кухарів, італійський суп може дуже відрізнятися за смаком завдяки великій різноманітності компонентів.
Є кілька важливих правил як правильно приготувати мінестроне:
- Використовуйте тільки овочі по сезону.
- Основу бульйону, як правило, складають: морква, стебло селери, цибулю, часник. У сезон обов’язково додають гарбуз, цукіні або кольорову капусту. Овочі необхідно обсмажити на оливковій олії на «слабкому» вогні. Така некваплива приготування зробить бульйон густим і насиченим.
- В італійський суп неодмінно додають бобові: свіжу або консервовану квасолю, стручкову зелену квасолю, нут.
- Щоб суп був ситним, можна додати невелику жменьку рису або пасту (наприклад, домашню локшину).
Що знадобиться:
- 1,5 л. води
- 250 гр. квасолі (свіжої або консервованої)
- 2 великих помідора
- 3 моркви середнього розміру
- 2 стебла цибулі порею
- 4 зубчики часнику
- 3-4 шт. картоплі
- маленький качан цвітної капусти або половина великого
- 1/2 склянки зеленого горошку або 1 велика жменю (можна використовувати заморожений горошок)
- 1/2 склянки домашньої локшини або коханої пасти на вибір
- оливкова олія для смаження
- сіль, чорний перець
Італійський суп мінестроне – вегетаріанський рецепт
Якщо у вас консервована квасоля – злийте з неї воду і промийте бобові під проточною водою. Якщо ж ви вирішили використовувати свіжу квасолю, то замочіть її заздалегідь на ніч у питній воді. Вранці замініть воду і проваріть квасоля протягом 30-40 хв. до повної готовності.
Наріжте часник і цибулю порей кільцями. Помідори, моркву і картоплю – на кубики середнього розміру. Наріжте цибулю порей. Цвітну капусту розберіть на суцвіття.
Обсмажте на оливковій олії цибулю і часник протягом 2-3 хв., Додайте кубики томатів і готуйте ще 2-3 хв.
Готуйте в глибокій сковороді!
Потім додайте картоплю, моркву, стручкову квасолю і відварну квасоля, які також слід обсмажувати протягом 2-3 хв.
Залийте в сковороду 1,5 л. води. Додайте суцвіття цвітної капусти і зелений горошок. Посоліть і поперчіть. Як тільки вода закипить – всипте локшину.
Варіть вегетаріанський минестроне ще 2-3 хв. або стільки, скільки буде потрібно, щоб локшина (або інша паста) проварилися до повної готовності.
Минестроне з цвітною капустою готовий.
Смачного!