Минестроне з цвітною капустою



вегетаріанський минестроне Італійський овочевий суп мінестроне

Минестроне – класичне блюдо італійської кухні. Минестроне – це густий овочевий суп, який, як правило, готується з сезонних овочів: влітку – цукіні, кабачки, брокколі, цвітна капуста, стручкова квасоля, стебла селери, зелений горошок., Взимку – можна використовувати заморожені овочеві суміші, консервовану кукурудзу, горошок , свіжу моркву, білокачанну капусту, картоплю і т.д.

Дослівно з італійської мови Минестроне перекладається як «великий суп» ( minestra (Суп) і one (Збільшувальний суфікс)). Тут мається на увазі не обсяги готового блюда, а кількість інгредієнтів. У різні пори року або у різних кухарів, італійський суп може дуже відрізнятися за смаком завдяки великій різноманітності компонентів.

Є кілька важливих правил як правильно приготувати мінестроне:

  • Використовуйте тільки овочі по сезону.
  • Основу бульйону, як правило, складають: морква, стебло селери, цибулю, часник. У сезон обов’язково додають гарбуз, цукіні або кольорову капусту. Овочі необхідно обсмажити на оливковій олії на «слабкому» вогні. Така некваплива приготування зробить бульйон густим і насиченим.
  • В італійський суп неодмінно додають бобові: свіжу або консервовану квасолю, стручкову зелену квасолю, нут.
  • Щоб суп був ситним, можна додати невелику жменьку рису або пасту (наприклад, домашню локшину).

Що знадобиться:

  • 1,5 л. води
  • 250 гр. квасолі (свіжої або консервованої)
  • 2 великих помідора
  • 3 моркви середнього розміру
  • 2 стебла цибулі порею
  • 4 зубчики часнику
  • 3-4 шт. картоплі
  • маленький качан цвітної капусти або половина великого
  • 1/2 склянки зеленого горошку або 1 велика жменю (можна використовувати заморожений горошок)
  • 1/2 склянки домашньої локшини або коханої пасти на вибір
  • оливкова олія для смаження
  • сіль, чорний перець

Італійський суп мінестроне – вегетаріанський рецепт

Якщо у вас консервована квасоля – злийте з неї воду і промийте бобові під проточною водою. Якщо ж ви вирішили використовувати свіжу квасолю, то замочіть її заздалегідь на ніч у питній воді. Вранці замініть воду і проваріть квасоля протягом 30-40 хв. до повної готовності.

Відварна квасоля для супу

Наріжте часник і цибулю порей кільцями. Помідори, моркву і картоплю – на кубики середнього розміру. Наріжте цибулю порей. Цвітну капусту розберіть на суцвіття.

Обсмажте на оливковій олії цибулю і часник протягом 2-3 хв., Додайте кубики томатів і готуйте ще 2-3 хв.

Готуйте в глибокій сковороді!

Смажену цибулю і помідори

Потім додайте картоплю, моркву, стручкову квасолю і відварну квасоля, які також слід обсмажувати протягом 2-3 хв.

Картопля з помідорами

Залийте в сковороду 1,5 л. води. Додайте суцвіття цвітної капусти і зелений горошок. Посоліть і поперчіть. Як тільки вода закипить – всипте локшину.

Локшина і кольорова капуста

Варіть вегетаріанський минестроне ще 2-3 хв. або стільки, скільки буде потрібно, щоб локшина (або інша паста) проварилися до повної готовності.

Минестроне з цвітною капустою готовий

Минестроне з цвітною капустою готовий.

Смачного!